Gamescom 2017: Projít nové Assassin's Creed na 100% zabere až 140 hodin.
Gaming Článek Gamescom 2017: Projít nové Assassin's Creed na 100% zabere až 140 hodin.

Gamescom 2017: Projít nové Assassin's Creed na 100% zabere až 140 hodin.

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

17. 9. 2017 19:26

Na Gamescomu jsme si vyzkoušeli nové Assassin's Creed ze starověkého Egypta.

Reklama

Gamescom 2017: Projít nové Assassin's Creed na 100% zabere až 140 hodin.

Na předvedení nejnovějšího dílu Assassinské serie jsem se opravdutěšil a u stánku Ubisoftu jsem čekal už dlouho před domluvenou dobou. Studio poprvé v historii zabijáckých her zamířilo zpět v čase a to dokonce až do starověkého Egypta, zatím tedy nejdále do minulosti.

Bohužel mě čekalo pouze křeslo před monitorem a připravený ovladač. Doufal jsem v ukázky od některého z pracovníků Ubisoftu, který by vypíchl zajímavosti a novinky, ale to mi bohužel nebylo dopřáno a já si musel vše najít sám. Předem bych rád zdůraznil, že kvůli nedostatku času na mě poslední "anglický" díl Assassin's Creed: Syndicate smutně kouká nenainstalovaný z knihovny Steamu a budu tedy AC: Origins porovnávat se staršími díly.

Po krátké načítací obrazovce jsem se dostal s hlavním hrdinou do hry, právě jsem přijížděl na malé loďce do Théb. Okamžitě mě zaujala parádní grafické provedení i těch nejmenších detailů od spárů kamenných domů až po rákos napůl vykukující z vody. Hned po vystoupení z loďky jsem se pustil směrem k hlavnímu úkolu a byl jsem ohromený plynulostí a přirozeností pohybu Bayeka (hlavní postavy příběhu). Nutno říci, že Ubisoft zde zapracoval na něčem, co mě zvláště u "francouzského" AC: Unity hodně trápilo.

Jako hráč ctící klávesnici a myš jsem se po několika nezdařených pokusech porazit v soubojí skupinu banditů pomocí gamepadu naštval a rozhodl se upustit od plnění mise. Vylezl jsem na vysokou budovu, rozhlédl se a zamířil k nedaleké pyramidě. Tam na mě čekala hádanka, za jejíž rozluštění jsem byl odměněn pokladem, který se skrýval uvnitř. Tyto pyramidy s prvky hádanek ala Tomb Raider nebo Uncharted jsou roztroušené po celém Egyptě.

Sundal jsem headset a raději se šel vyptávat nedaleko postávající slečny v Ubisoft tričku, co hra může ještě nabídnout. Ta mi ukázala celou mapu a mně spadla čelist. Mluvíme-li o otevřeném světě, Assassin's Creed Origins nezůstává pozadu i v porovnání s těmi největšími mapami z různých her. Od Théb k pyramidě jsem cestoval na koni několik minut. Tato cesta vzdušnou čarou zabírala asi pětinu šířky jednoho území. No a těchto území ve hře napočítáme desítky. Ubisoft zpracoval ke hraní celé území Egypta a ne jen část kolem ústí Nilu, jak by mohl někdo očekávat.

Okamžitě mě napadla otázka, kolik času musí člověk věnovat hře, než ji dohraje. Slečna mi po dlouhém přemýšlení prozradila, že hlavní příběh dokončím asi za padesát hodin, pokud bychom ale chtěl plnit všechny vedlejší úkoly, projít všechny pyramidy a splnit vše, co si pro nás studio připravilo, musíme si ze svého volného ukrojit až sto čtyřicet hodin.

Nic dalšího zajímavého se mi bohužel z hostesky vytáhnout nepodařilo a tak jsem odcházel pouze s dojmy z vlastního zkoušení hry. Assassin's Creed Origins nabídne několik nových mechanik, které jsem si bohužel vyzkoušet nemohl (například ptačího pomocníka nebo naváděné šípy), a tak si budu muset počkat až na vydání hry. Z toho, co mi bylo k dispozici, ale jde poznat, že fanoušci této serie budou spokojení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama