Globální turnaj v nejvýdělečnějším FPS na světě se blíží
Esport Článek Globální turnaj v nejvýdělečnějším FPS na světě se blíží

Globální turnaj v nejvýdělečnějším FPS na světě se blíží

Jakub Osička

Jakub Osička

14. 6. 2017 11:57

Že vám nic neříká název CrossFire? Přesto se jedná o hru s druhým největším množstvím tržeb vůbec.

Reklama

Je to všechno trochu paradoxní. Kdyby vám někdo chtěl tvrdit, že jednou z nejvýdělečnějších her na světě je aktuálně pochybný klon Counter-Striku z roku 2008, který disponuje grafickým zpracováním sotva dotahujícím legendární verzi 1.6, asi se mu vysmějete. Jenže ono tomu tak skutečně je.

Západní svět CrossFire příliš nezná, ale v Asii a dalších regionech je jádrem gamingu. Webový server SuperData, který zkoumá tržby všech herních titulů na trhu, uvádí tuto střílečku aktuálně na druhém místě v celosvětovém žebříčku. Samotná hra je přitom postavena na modelu Free-to-Play s monetizací v podobě nákupů herních předmětů.

CrossFire Global Invitational 2017

Obrovský turnaj ve zmiňovaném FPS CrossFire proběhne už v srpnu tohoto roku v Šanghaji v Číně. Nejlepší týmy z Evropy, Číny, Brazílie, Vietnamu a Filipín zde budou bojovat o 200 000 USD! Organizaci události mají na starost vývojáři Smilegate a gamingový gigant Tencent. Na akci rozhodně nebudou chybět např. aktuální šampioni z Flipsid3 Tactics - týmu, který můžete znát i z kompetitivní scény Counter-Strike: Global Offensive.

Globální turnaj v nejvýdělečnějším FPS na světě se blíží

Registrace do evropské části turnaje probíhají na oficiálním evropském webu hry a kvalifikační zápasy jsou naplánovány na 16. a 19. červen 2017. Finále a Showmatch budou pak ve dnech 24. a 25. června streamovány na Twitch kanálu twitch.tv/cf_europe. Úspěšné týmy se pak střetnou s rivaly z Číny, Brazílie, Filipín a Vietnamu. V Číně proběhne konečný čtyřdenní offline turnaj ve dnech 1. - 3. srpna 2017, které bude opět streamován na stejném kanálu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama