GTA V bezkonkurenčně nejprodávanější hrou všech dob
Gaming Článek GTA V bezkonkurenčně nejprodávanější hrou všech dob

GTA V bezkonkurenčně nejprodávanější hrou všech dob

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

10. 11. 2017 12:33

GTA V se pyšní titulem nejprodávanější hry ve Spojených státech.

Reklama

GTA V bezkonkurenčně nejprodávanější hrou všech dob

17. září roku 2013 byl den, kdy se vydání dočkal další díl ze série Grand Theft Auto: V od Rockstar Games. Kdo by byl čekal, že tento díl, který byl vydán společností Take-Two Interactive, jednou pokoří všechny rekordy a stane se vůbec nejprodávanější hrou ve Spojených státech a to napříč všemi žánry nebo platformami.

Konkrétní čísla se mnohdy rozcházejí, podle některých serverů mělo být do světa vpuštěno už na 83 milionů kopií hry, podle jiných dokonce 85 milionů. Ať tak či tak, je to neuvěřitelné číslo i vzhledem k tomu, že jen od května letošního roku zvednulo o dalších 5 milionů. Na více než 4 roky starou hru je to opravdu neuvěřitelné.

Je nutné však uznat, že úspěch hry je zcela zasloužený a to především díky její on-line části. I po té dlouhé době, po kterou je hra dostupná na herním trhu, vývojáři neustále přidávají nový obsah, kterým jednak u aktivního hraní drží starší hráče a zároveň však lákají nové. Bohužel však musíme podotknout, že novinky v GTA Online se nevztahují na hráče hrajících na starších konzolích PlayStation 3 a Xbox 360. O množství a frekvenci nových updatů do hry se můžete přesvědčit i u nás, na Grunexu vás o nich totiž pravidelně informujeme.

Z toho také pramení velké finanční úspěchy, jelikož GTA Online zahrnuje mnoho mikrotransakcí, kterých pravidelní hráči využívají ve velké míře. Využívaná je také nabídka při zakoupení hry, kdy si hru koupí ve "speciální edici". Kromě klasické hry zahrnuje i vstupní finanční bonus do GTA Online.

Pokud GTA V ještě nemáte a chtěli byste mu dát šanci, pro všechny platformy si jej můžete zakoupit na stránkách czc.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama