hardwarove-novinky-2
Technologie Článek Hardwarové novinky #2

Hardwarové novinky #2

Filip Němeček

Filip Němeček

13. 7. 2016 14:13

Nvidia GTX 1060 je oficiální. Trust nabízí VR headset a další HW novinky.

Reklama

Nvidia oficiálně představila očekávanou kartu GTX 1060. Oproti předchozí GTX 960 jde o velký posun ve výkonu, který má podle výrobce dosahovat až na GTX 980. Karta bohužel nepodporuje SLI. Krátce po představení Nvidia odhalila také doporučenou českou cenu. Ta činí 7599 Kč. V průběhu srpna by pak měla ještě dorazit levnější varianta s 3 GB paměti.

Hardwarové novinky #2

Trust se pustil do vod virtuální reality a začal prodávat mobilní headset Exos 3D. Na rozdíl třeba od známého GearVR od Samsungu a Oculus Rift, se může pochlubit znatelně vyšší kompatibilitou s chytrými telefony. Prakticky stačí, abyste měli zařízení s uhlopříčkou displeje mezi 3,5 až 6 palci. K dispozici by mělo být více než 100 her a aplikací s podporou VR.

Hardwarové novinky #2

Možná znáte Xbox One Elite gamepad. Microsoft ho uvedl jako ultimátní herní zařízení ovladač s celou řadou vychytávek. Prodává se asi za 4 tisíce a překvapivě se prodává hodně. Šéf Xbox divize se pochlubil obrázkem miliontého Elite ovladače.

Virtuální realitu doplňuje ta augmentovaná. Místo toho, aby vás vzala kompletně do jiného světa, tak do toho vašeho přenese digitální objekty. Jednou z velmi zajímavých firem v této oblasti je tajemný startup Magic Leap. Ten nyní ukázal, jak jejich technologie zvládne přenést droidy ze Star Wars do vašeho obýváku.

Cooler Master nedávno vyhlásil vítěze své soutěže o nejlepší PC skříň. Výtvory jsou úchvatné a také velmi odlišné. Jeden z vítězných strojů třeba vypadá jako drak. 

Hardwarové novinky #2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama