hardwarove-novinky-3
Technologie Článek Hardwarové novinky #3

Hardwarové novinky #3

Filip Němeček

Filip Němeček

21. 7. 2016 11:45

Nová konzole od Nintenda. Prodeje HTC Vive či prapůvodní design Xbox ovladače.

Reklama

Valve ani HTC sice nehodlají moc mluvit o prodaných kusech headsetu pro virtuální realitu Vive, ale to ještě neznamená, že se nedají dobře odhadnout. K headsetu je totiž přibalována hra Job Simulator a musíte ji aktivovat skrze Steam. Pak nastoupí Steam Spy a máme celkem přesný odhad prodejů. Blíží se ke stotisícové hranici.

Nintendo představilo novou konzoli, bohužel to ale není Nintendo NX, které má konkurovat Microsoftu a Sony. Místo toho si budete moci v listopadu osvěžit vzpomínky nebo doplnit herní vzdělání. Novinka se jmenuje NES: Classic Edition a je to přesně to, co vyplývá z názvu. Mini verze NES se zabudovanými hrami a retro gamepadem. Cena je celkem přívětivá.

Hardwarové novinky #3

Bývalý člen Xbox týmu v Microsoftu, který se podílel ještě na první verzi konzole, se podělil o velmi staré a zajímavé návrhy, jak měl vůbec první gamepad vypadat. Od konečného výsledku se liší hodně a každá varianta kromě divokých tvarů měla mít displej. Navíc už je celkem jasné, kde se vzal název Xbox.

Hardwarové novinky #3

Windows 10 už je suverénně nejpoužívanější operační systém mezi hráči na Steamu. Naopak mezi podílem výrobců procesorů a grafických karet se nic moc nemění, dosavadní lídři pouze pomalu upevňují pozice. Nejpopulárnější karta je aktuálně Nvidia GTX 970. Valve navíc do statistik zahrnulo vlastnictví VR headsetu, nepřekvapivě vede HTC Vive. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama