jak-to-vypadalo-na-msi-roadshow-2016
Esport Článek Jak to vypadalo na MSI Roadshow 2016?

Jak to vypadalo na MSI Roadshow 2016?

Filip Němeček

Filip Němeček

30. 11. 2016 19:59

Výrobce herních notebooků, počítačů a komponent opět pořádal tradiční každoroční roadshow.

Reklama

Ještě před zahájením hlavního programu – přednášky spojené se soutěžemi – si mohli účastníci vyzkoušet herní stroje všeho druhu. Na noteboocích bylo k vyzkoušení třetí pokračování gangsterské akce Mafia a celá řada dalších her.

Kvůli velké účasti a menšímu prostoru na půdě pardubické univerzity byl okolo herních strojů celkem nával. Vyzkoušet si tak některý ze strojů vyžadovalo celkem velkou dávku trpělivosti a štěstí. Kromě zmíněných notebooků byly ukázány stolní počítače MSI Vortex a MSI Aegis.

Největší lákadlo ovšem představovala virtuální realita. MSI přivezlo svůj speciální batoh VR One v kombinaci se zařízením HTC Vive, které umí snímat pohyb v prostoru. Díky počítači v batohu (který navíc váží méně než 4 kila) bylo možné ve virtuálním světě střílet nepřátelské roboty prakticky bez zábran. Nikdo se nemusel bát, že by šlápl na kabel a něco třeba poškodil. Batoh jsem si zkoušel zvednout a opravdu je až neuvěřitelně lehký, vzhledem k tomu, co všechno obsahuje. Na baterie vám dovolí hrát zhruba hodinu a půl.

Jak to vypadalo na MSI Roadshow 2016?

Nastal čas, přesunout se na přednášku. Prakticky všichni zvolili pravý vchod do posluchárny, protože právě zde se rozdávaly lístky na nadcházející tombolu. Hlavní cena – výkonná grafická karta Nvidia GTX 1060 od MSI – byla zkrátka dost lákavá na to, aby se každý zúčastnil losování.

Začíná přednáška. David Vavrečka, který má v českém MSI na starost marketing a PR aktivity, se ujímá slova. Nejdříve jsou na řadě grafické karty. Připomenutí 3leté záruky na všechny grafiky určitě potěší. Navíc je výrobce vždy vyměňuje, protože zkrátka oprava nedává moc smysl. Následuje vysvětlení přetaktování a chlazení, které při nízké zátěži kompletně vypne ventilátory.

Jak to vypadalo na MSI Roadshow 2016?

Po stolních počítačích dostaly velkou pozornost herní notebooky. Nechyběla ani ukázka několika vnitřností a různé zajímavosti. Povídání oživila krátká historka, jak přednášející před začátkem přednášky hledal záchody a místo toho se dostal do části budovy fakulty, ze které se bez zaměstnanecké kartičky nemohl dostat ven. Musel tak 10 minut čekat na záchranu.

Skončilo povídání o VR One – o batohu, který si mohli účastnici již vyzkoušet. No a na řadu přichází to hlavní a sice rozdání cen. Plyšových maskotů MSI Gaming, herní myši, podložky a samozřejmě grafické karty MSI GTX 1060 Gaming. Hlavně při losování grafické karty bylo v okolí cítit velké napětí. Část cen byla rozdána mezi účastníky přihlášené na Facebook akci a zbytek právě skrze tombolu.

Jak to vypadalo na MSI Roadshow 2016?

Přednáška se samozřejmě točila okolo produktů MSI, zároveň ale nešlo o tradiční marketingovou „nalejvárnu“ ve stylu „MSI je nejlepší, nikdo další toto neumí a neprodává“. Velká část přednášky byla navíc prakticky zaměřená a nabídka celou řadu užitečných informací. Kromě taktování třeba ukázku, jak si pomocí MSI Dragon Eye aplikace při hraní pustit v části monitoru oblíbený Twitch kanál. Podle počtu účastníků, kteří odešli před koncem (myslím, že nikdo) se dá soudit, že se přednáška líbila také ostatním. Nebo všechny udržela tombola… 

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama