NA LCS 2018 - 2. týden
Esport League of Legends Článek NA LCS 2018 - 2. týden

NA LCS 2018 - 2. týden

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

30. 1. 2018 13:59

Jak probíhaly zápasy druhého týdne v severoamerické LCS?

Reklama

NA LCS 2018 - 2. týden

Po prvním víkendu jsme měli celkem čtyři neporažené týmy, hned první hrací den druhého týdne proti sobě nastoupili právě neporažení. Team Liquid vs 100 Thieves, TL začali hru pěkně a vybudovali si lehký gold lead, navzdory menší aktivitě napříč mapou. Po dvacáté minutě se vše změnilo, 100T se dostali do vedení přibližně dvou tisíc goldů. Ryu splitpushoval většinu času, kdy se zbytek týmu pokoušel o draka nebo barona. Nakonec se TL ocitl bez inhibitorů a sevření ve své bázi ze všech stran, 100T za pomoci Baron buffu a dvojité porce super minionů trpělivě ukousávali poslední Nexus turetu až do vítězného konce. Učebnicově provedeno. 

[100 vs TL]

Druhý rozhodující zápas dvou neporažených, Echo Fox vs Cloud9. Téměř hodinu dlouhá hra byla po celou dobu líbivá a napínavá. Neobvyklá strategie byla k vidění na straně C9. Sneaky vyběhl na Rift se Sivir a teleportem, na stejné vlně byl Alistar i Ryze, všichni s Unsealed Spellbook. V jeden moment tak měli hráči C9 k dispozici celkem 4 hráče schopné být kdekoliv na mapě během okamžiku. Hra se poměrně často točila kolem Barona, při druhém pokusu Fox neuhlídali Svenskerena, který jim ho vyfouknul v situaci 1v5. Přetahování o výraznou převahu trvalo i nadále, C9 tlačili na top inhibitor, ten však střežil Huni a jeho Gnar, dokázal ho v 1v3 potyčce uhájit, navíc koupil dostatek času pro zbytek svého týmu na protilehlé straně mapy. Došli až k Nexusu, tam je však zastavili navrátivší hráči Cloud9 a na polovině zdraví Nexusu vymazali své oponenty. Obdobná situace se odehrála o něco později, tentokrát Adrian jakož to poslední hráč FOX na živu posledním úderem do Nexusu ukončil hru po urputném bránění C9. 

[C9 vs FOX]

 

NA LCS 2018 - 2. týden

Team SoloMid se nadále trápí. Katastrofický scénář odvrátili v sobotním zápase proti OpTic Gaming. Po celou dobu si hráči TSM budovali gold lead a to až k 11 tisícům v závěru hry, ovšem vítězství nebylo zadarmo. Optic měli 3x za zápas Baron buff, s tím posledním hrozili před branami báze, naneštěstí Optic nezvládli rohodující team fight a TSM si došli přes celou mapu až k první výhře letošní LCS. Ve druhém utkání nastoupili proti dosud neporaženým hráčům Echo Fox. Opakoval se podobný scénář jako v jejich předchozí hře, gold lead přes 10 tisíc, Top inhib šel dolů, Mid inhib šel dolů, ve chvílí obléhání botu se minioni postarali o Nexus turetu, TSM nemohli mít hru rozběhnout o moc lépe. Bohužel, dva nepovedené 5v5 souboje umožnili FOX vzít Barona a tím se vrátit do hry, postupně stáhli gold deficit a dokonce šli do vedení. Po 55 minutách TSM opět nezvládli koncovku zápasu a podlehli. Aktuálně zaujímají v tabulce dělené sedmé místo za stavu 1-3. 

[TSM vs OPT]

[TSM vs FOX]

 

Fabian "Febiven" Diepstraten šel do NA jakožto nejlepší evropský midlaner, bylo na něj naložené velké množství odpovědnosti a čekalo se, zda dostojí svým kvalitám. Zápas CG vs CLG ukázal čeho je Febi schopný. Double kill hned na úvod, o šest minut později přidal triple. Dvacátá minuta byla věnována drakovi, CG ho získali pro sebe a následovala krvavá lázeň na konci které si Febiven připsal první Penta Kill v profesionální kariéře. CLG již ztratili svou možnost pro návrat do hry a Nexus se poroučel k zemi za konečného skóre 12/0/3 pro Febivena. GG WP!

[CG vs CLG]

 

 

NA LCS 2018 - 2. týden

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama