Nakupování her přímo na Twitchi
Zajímavosti Článek Nakupování her přímo na Twitchi

Nakupování her přímo na Twitchi

Jakub Osička

Jakub Osička

6. 4. 2017 15:51

Twitch ve spolupráci s Amazonem spustil službu prodeje her přímo na kanálech streamerů.

Reklama

Twitch již nějakou dobu pracoval na implementaci přímých nabídek na zakoupení vysílaných her a nyní službu konečně vypouští do světa.

Nakupujte přímo při sledování

Počínaje dneškem se postupně u streamů asi 50 her objeví tlačítka "Zakoupit", která diváka/potenciálního zákazníka dovedou do objednávkového systému stránky Amazon.com. Zatím tímto způsobem bude možno zakoupit tituly jako For Honor, Firewatch, Warframe, Smite, Tyranny, Telltale's The Walking Dead nebo Ghost Recon: Wildlands a také některá jejich rozšíření. Seznam všech najdete zde.

Rozšíření má samozřejmě motivovat diváky k jednoduchému a rychlému zakoupení těch, která je při sledování zaujmou a která by si chtěli zkusit na vlastní kůži.

Prozatím jsou ceny stanoveny v dolarech a Twitch se chystá obchod regionálně přizpůsobit do budoucna.

Nakupování her přímo na Twitchi

Aktivace přes služby třetích stran nebo Twitch Desktop App

Tlačítko k zakoupení pak najdete nejen na kanálech streamerů, ale také na rozcestnících konkrétních her. Pro jejich aktivaci je potřeba využít buď vývojářské služby (např. Uplay) nebo aplikace Twitch Desktop App.

Twitch Crate

Za každých utracených 5 USD získáte od Twitche také krabici. Z ní můžete získat různé Twitch doplňky - např. emotikony, odznaky do chatu nebo "fandíky" cheer-bits.

Procenta pro streamery

Nákupy, které proběhnou přímo na jednotlivých kanálech, vynesou streamerům, kteří mají partnerství s Twitchem, 5 % z celkové částky. Tato možnost tak otevírá novou cestu k monetizaci obsahu a může tvůrce motivovat k častější prezentaci zapojených her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama