Nejplodnější měsíc roku je tady, jedna herní pecka střídá druhou
Partnerský obsah Článek Nejplodnější měsíc roku je tady, jedna herní pecka střídá druhou

Nejplodnější měsíc roku je tady, jedna herní pecka střídá druhou

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

14. 10. 2017 00:22

Porodní křik herních desaterčat doprovázejí fanouškovské fanfáry.

Reklama

Porodní křik herních desaterčat doprovázejí fanouškovské fanfáry. Aby ne. Assassin's Creed. Middle-Earth. Forza. Gran Turismo. Wolfenstein. A můžeme pokračovat.

Forza Motorsport 7

Nejlepší závodní hra roku 2017?

E3 i Gamescom ohodnotili FM 7 přesně tak, jak píšeme v podtitulku. Jasně, nic to znamenat nemusí, ale slovo takových herních gigantů svoji váhu má. Pojďme si tento vyhypovaný závodní simulátor představit. Pálení gum probíhá ve fotorealistickém 4K kabátku. Vizuální stránce hry je skutečně těžké cokoliv vytknout - od plechových monster přes prostředí až po efekty počasí. Svého jezdce si utváříte od začátku - včetně pohlaví, váhy a designu kombinézy - až do konce nově strukturovaného kariérního módu. Realistická simulace jízdy dostává nový rozměr s každým povrchem, na který najedete - kraj vozovky, prach nebo mokro proklepnou vlastnosti vašeho automobilu vždy trochu jiným způsobem. Tento kousek si od hlavy až k brzdovým destičkám užijete na klasickém XONE i XONE S - pokud se však chystáte pořizovat XONE X, je nová Forza záležitostí, které šanci dát musíte. Těžko budete hledat titul, kde si výkon a grafiku nové konzole užijete víc.

Vyšlo: 3. 10. 2017

Platformy: XONE

 


Middle-Earth: Shadow of War

Zapomenutý příběh z časové kapsy mezi Hobitem a Pánem prstenů. A bitky. Hodně bitek.

Taliona, hraničáře, který na vlastní hrdlo zakusil hrubé chování čaroděje Černé ruky, díky čemuž do jeho těla na pokraji smrti vstoupil duch pomstychtivého elfího lorda Celebrimbora (který měl zase tu čest, že ho vlastním mitrilovým kladivem umlátil sám Sauron), známe už z prvního dílu. Strhující a motivační soubojový systém Nemesis, který posiluje vaše protivníky, známe také. Všechny prvky, díky kterým je Shadow of Mordor považován za nejlepší kousek z pánoprstenovských her, zůstaly zachované. Rozmanitě propracovaná kultura skřetů přináší zcela nový pohled na tyto bytosti, většinou známé jako nemyslící, krvežíznivou masu. Není tomu tak. Poznáme kmeny mystické, kmeny libující si ve zlatě a architektuře nebo mrštné skřetí assassiny. A co je ještě lepší - díky síle prstenu někteří z nich stanou po vašem boku. Jak je možné nakládat se svými spolubojovníky si vyzkoušíte v interaktivním traileru níže. Vedle masivních, strategických bitev o hrady Taliona s Celebrimborem, vás čekají boss fighty rozměrů God of War. Střetnete se třeba s Tar Gorothem, vzdáleným příbuzným rohatého neplechy, který během Společenstva Prstenu zatahal Gandalfa za šos v hlubinách Morie.  Jak se náš temnobijecký tandem vypořádá s protivníkem takových rozměrů, si už musíte zažít sami.

Vyšlo: 10. 10. 2017

Platformy: PC / PS4 / XONE

 


The Evil Within 2

Při hraní doporučujeme používat bezpečnostní hnědé spodní prádlo

Pro hluboce psychedelické emocionální trauma nemusíte nákladně investovat do halucinogenních drog. Stačí si zahrát zcela zdravé a legální pokračování atmosferické survival hororovky The Evil Within. A pozor: Nesetkáte se s žádnou trapnou infekční zombie chorobou ani podobným klišé tohoto žánru. Union, město, do kterého se agent Sebastian Castellanos vydává hledat svoji dceru, je zhmotněním čirého zla v jeho nejrůznějších a nejbizarnějších podobách. Pod náporem psychologické masáže (klasický to majstrštyk japonských autorů) se vaše mentální zenová zahrádka složí jako origami do rozbouraného skladiště úleků a paranoidního strachu. Nebo věříte tomu, že máte tužší kořínek?

Vyšlo: 13. 10. 2017

Platformy: PC / PS4 / XONE

 


Elex

Sci-fi. Fantasy. Postapo. A totální svoboda rozhodování.

Po nárazu meteoritu do planety Magalan nastala společenská revoluce. První bod rozporu je Elex - z vesmíru zanešená surovina, kterou lze použít k posílení psychických (čtěte magických) schopností člověka i k výrobě supermoderních zbraní - ovšem za cenu brainwashingového dopadu na lidskou psychiku. Druhý bod rozporu je souznění s přírodou nebo budování moderních technologií. Jednotlivé frakce se tedy liší sympatiemi nebo odporem k Elexu a "životním stylem". Vy se probudíte s vymydlenou hlavou po havárii letadla, což vám dává možnost se z neutrality postupně přiklonit přesně k té frakci, která vám sedne nejvíc. Budete mlátit mečem a vrhat ohnivé koule oblečení do lopuchového listu, drancovat okolí v sedle obřího robota, nebo rituálně uctívat modrý kus kamene? Jakkoliv se rozhodnete, máte před sebou monstrózní otevřený svět a jetpack, se kterým ho budete objevovat. Chcete být věrným členem jedné frakce, nezačleněným utečencem, nebo jednoduše zabít všechny NPC klíčové pro vývoj příběhu? Je to jen na vás. Umělá inteligence hry soudí moralitu a následky každého vašeho rozhodnutí, díky čemuž máte před sebou nespočet příběhových linií. Sečteno a podtrženo - náročný soubojový systém zavánějící Dark Souls a RPG mechanika vycházející z legendární série Gothic v neotřele originálním kabátku v nás vyvolává vibrace očekávání nové, úspěšné série.

Vychází: 17. 10. 2017

Platformy: PC / PS4 / XONE

 


South Park: The Fractured But Whole

Šuplík Cartmanovy mámy

Zapomeňte na vysilující napětí a megalomanské konstrukce. South Park: The Fracture But Whole je RPG jednoduché zpracováním, ale geniální obsahem. 12 tříd a dvě pohlaví na výběr, staré známé postavy jako vaši souputníci a nepřeberné množství nových vtipů a hlášek. Hra navazuje na předchozí díl The Stick of Truth s tím, že fantasy kabátek mění za kriminálně-superhrdinské prostředí. Pokud jste fanoušek seriálu, tato hra vám nesmí uniknout.

Vychází: 17. 10. 2017

Platformy: PC / PS4 / XONE

 


WWE 2K18

Hurá mezi provazy

Wrestlingová hra našlapaná jako Arnold ve svém předpolitickém období nabízí všechno, co si v tomto žánru můžete přát - od boratovských oblečků přes bitky v backstage až po kariérní mód. Od minulého dílu si vývojáři pohráli s fyzikou, takže házení soupeři o zem a následné šlapání po jejich tělech nabývá nebývalé věrohodnosti a autenticity. Také reakce soupeřů na vaše pohyby a možnosti vysmeknutí se z K.O. chvatů se dočkaly kýžené kalibrace. A v neposladní řadě se můžeme těšit na nový grafický engine a mód Road to Glory.

Vychází: 17. 10. 2017

Platformy: PS4 / XONE

 


Gran Turismo Sport

Další špičkový závodní kousek - tentokrát z konkurenční dílny

Ve chvíli, kdy Forza 7 energicky tančí pod pódiem, GTS sedí u stolu o patro výš a distingovaně se baví nad sklenicí vína. Precizní simulace s dlouhými a hlubokými tutoriály včetně Etikety závodníka se z vás pokusí vychovat jezdce chápajícího každou nuanci reálného autmobilového sportu. Více pozornosti než grafika si tentokrát vysloužily jemné nuance chování každého jednoho ze 137 vozů, které můžete osedlat - a stejně tak i umělá inteligence závodníků. Disponujete PlayStationem VR? Potom máte před sebou nejlepší závodní simulátor, který si s tímto headsetem můžete užít.

Vychází: 18. 10. 2017

Platformy: PS4

 


Assassin's Creed: Origins

Kdo z vás na tohle nečekal?

Přiznejme si to: Posledních pár dílů už začal Assassin's Creed zavánět monotónností. Origins nás vezme k samotným kořenům Bratrstva ve starověkém Egyptě - a zároveň redefinuje, co si pod tímto titulem představujeme po příběhové, mechanické i soubojové stránce. Strhující 4K rozlišení, soubojový systém lépe přizpůsobený potýkání se s více protivníky, nepřeberné množství řešení různých úkolů. Pokud si porozumíte se zahnutým mečem, štítem a kopím, můžete snáze než kdy dřív opustit stealth styl a dodat chybějící železo do organismu každé stráže, kterou zachytí váš orlí zrak - a také za svoje počínání nést příběhové následky. A že kolem Nilu bylo živo, dokazuje i bohatá zvířena, která vás svojí nespokojeností z narušení teritoria může překvapit klidně uprostřed plnění napínavého questu. Kdo z vás přemýšlí jako Assassin, si už určitě představuje, jak by bylo možné zuřivost živočichů obrátit ve vlastní prospěch. Ale neprozrazujme toho moc. Jen trochu šeptandy na konec: Nadšené reakce na zatím hratelné střípky naznačují, že ze starověku k nám přichází zatím nejlepší díl série.

Vychází: 27. 10. 2017

Platformy: PC / PS4 / XONE

 


Wolfenstein II: The New Colossus

Titul, který FPS éru kdysi začal, letos nabíhá pro zlatou medaili

POZOR - spoiler předchozího dílu (nicméně, vzhledem k tomu, že je tu díl nový, si bystrý hráč dopočítá, že BJ události The New Order přežil)

Vržen mezi protivníky na kolečkovém křesle - to je sytá výzva i pro chodící mlýnek na maso, jakým je BJ Blazkowicz. Přesně v tak zbídačeném stavu je po událostech předchozího dílu hlavní protagonista hned na začátku hry. Pokud si brousíte zuby na first person shooter plnou předimenzovaných protivníků, mechanických ninja-nácků a nádherně zpracovaných animací smrti, Wolfenstein II: The New Colossus by měl být předmětem vaší volby. Od nože a sekery po energetické paprsky, které militantní pravičáky rozkuchají na prvočástice, každá zbraň má rozkošně zpracované efekty. A i mezi výbuchy, záblesky a krátery se najde prostor pro příběh a lehký stealth. Nad Amerikou vlaje hákový kříž. Necháte to být jen tak?

Vychází: 27. 10. 2017

Platformy: PC / PS4 / XONE

 


Spintires: MudRunner

Motorové volání divočiny

Připravte se na špínu a hrubou sílu masivních motorů. Pokud jste nechodili do skauta, Spintires: MudRunner vás naučí zacházet s mapou a kompasem. Bez nich se totiž ve hře daleko nedostanete. Otevřený svět plný nezkroceného terénu a realistické fyziky čeká na vás a vaše vozidlo. Zvládnete nezapadnout i s plně naloženým nákladem? Nebo budete muset přivolat dalšího hráče, aby vás na laně doslova vytáhl z louže?

Vychází: 31. 10. 2017

Platformy: PC / PS4 / XONE

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama