Nintendo Switch nejprodávanější konzolí v USA
Zajímavosti Článek Nintendo Switch nejprodávanější konzolí v USA

Nintendo Switch nejprodávanější konzolí v USA

Jakub Osička

Jakub Osička

15. 4. 2017 14:48

Nová konzole předčila veškeré své předchůdce. Poptávka je vysoká i v ČR.

Reklama

Čísla prvních prodejů nové konzole od Nintenda hovoří jasně - Switch na území USA překonává všechny ostatní herní zařízení, která společnost v minulosti uvedla.

Opakování - matka moudrosti

Switch je nejnovějším výtvorem, který Nintendo představilo. V zásadě se jedná o formu herního 6,2" tabletu s dvojcí tzv. Joy Con ovladačů po stranách, které jsou odnimatelné a je možné je používat samostatně. V těle konzole tepe procesor NVIDIA Tegra X1. Vnitřní úložiště má kapacitu 32 GB s možností rozšíření paměťovými kartami. Nabízí také veškerou potřebnou konektivitu (Wi-Fi 802.11ac, NFC, Bluetooth 4.1, USB-C...) i sensory pro pohodlné herní zážitky.

Switch vládne prodejům konzolí

Uvedení na trh proběhlo celosvětově 3. března 2017. Od té doby na trhu Switch dominuje! Podle NDP Group březnové prodeje v USA přesáhly 906 000 kusů. S tímto číslem překonal Switch Xbox One a dokonce i Playstation 4, který se v měsíčních prodejích držel na první pozici už od října.

K velkému rozšíření zájmu o konzoli přispělo také uvedení The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Titul předčil veškerá očekávaní a stal se bezkonkurenčně nejprodávanějším dílem série. Celkově se prodalo asi 1 300 000 kopií - z toho asi 925 000 pro Switch a 460 000 pro Wii U.

Poptávka v České republice

Nintendo Switch je stále v obchodech těžko k sehnání. Poptávka je opravdu veliká a jinak tomu není ani v českých obchodech. Oproti zahraničí je sice situace možná malinko lepší, ale i tak se u většiny e-shopů setkáte s delší čekací dobou na dostupnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama