Nintendo zastavilo fanouškovský mód do Minecraftu
Gaming Článek Nintendo zastavilo fanouškovský mód do Minecraftu

Nintendo zastavilo fanouškovský mód do Minecraftu

Adam Kočvara

Adam Kočvara

22. 7. 2017 13:12

Pokémony v Minecraftu ukončuje údajné porušování autorských práv.

Reklama

Nintendo zastavilo fanouškovský mód do Minecraftu

Minecraft je kontroverzní fenomén s velmi rozšířenou modérskou komunitou. Nyní však údajné porušení autorských práv ukončilo jeden z největších a nejúspěšnějších módů. Jedná se o mód Pixelmon, který do světa Minecraftu přinášel přes 500 Pokémonů, pokébally a další předměty a bloky spojené se světem Pokémonů.

Jeden z vývojářů módu se k této nešťastné události vyjádřil takto:

Byla to jízda. Bohužel vám musíme oznámit, že Pixelmon mód pro Minecraft končí. Byla zábava vytvářet tento mód a tuto úžasnou komunitu. Po žádosti od Nintenda musíme ale naši činnost ukončit. Omlouvám se za zklamání, pojďme si raději zapamatovat všechny ty úžasné chvíle při hraní a vytváření našeho módu.

Sbohem, Pixelmon tým.

Pixelmon není první fanouškovský projekt, který byl ukončen

Autorská práva pro Nintendo evidentně hodně znamenají, Pixelmon totiž nebyl zdaleka prvním fanouškovským projektem, který byl ukončen pod výhružkou soudní činnosti ze strany Nintenda. Jedním z projektů byla hra Pokémon Prism, která přidávala celý nový region a přes 200 nových pokémonů. Zajímavé je, že jak Pixelmon tak Pokémon Prism byly free to play projekty, tudíž Nintendu nijak nekazily výdělky. Komunita samozřejmě s kroky Nintenda nesouhlasí a dožaduje se povolení fanouškovských her.

Nintendo by se mělo stydět za to co dělá! Fanoušci jsou ti, díky komu jsou úspěšní, a s tímhle přístupem jim jich moc nezbude.

A co si o akcích Nintenda myslíte vy? Hráli jste jeden ze zmíněných fanouškovských projektů? O svoje názory se s námi podlěte v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama