novy-level-s-poradovym-cislem-263-je-nyni-v-prodeji
Zajímavosti Článek Nový Level s pořadovým číslem 263 je nyní v prodeji

Nový Level s pořadovým číslem 263 je nyní v prodeji

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

22. 4. 2016 02:23

Nové číslo oblíbeného časopisu nyní v prodeji.

Reklama

Nový Level s pořadovým číslem 263 je nyní v prodeji

Nový Level s pořadovým číslem 263 je nyní v prodeji

Dlouhá léta byla rutina pro české vývojáře, herní novináře a fanoušky do tvorby her stejná. Na podzim se všichni sjeli do Prahy na Game Developers Session a v létě si zajeli do Třeboně na GameDay. Mezitím se sem tam konala nějaká nahodilá akce, ale jinak byla herní komunita spíše rozdělená a izolovaná v malých skupinách po celé republice. Tvůrci neměli mnoho možností jak navazovat spolupráci a sdílet své zkušenosti, což je zásadní pro rozvoj jakéhokoli odvětví. Proto jako jeden z nejdůležitějších trendů nejenom u nás v ČR, ale obecně ve střední a východní Evropě, považujeme rapidní nárůst pravidelně pořádaných herních konferencí, srazů, game jamů a jiných forem „networkingu“. Prakticky den co den na nás na Facebooku skáče pozvánka na nějakou zajímavou herní akci, ať už se koná v Praze, Brně, Ostravě nebo Bratislavě.

Okolo her to u nás zkrátka čím dál víc žije a není to pouze klamný dojem. Otevření bakalářského programu Počítačové hry a grafika, nesčetné networkingové aktivity Game studies na Masarykově univerzitě v Brně nebo pořádání dvoudenní konference Game Access v Brně dojem potvrzují a zároveň rámují. Význam možnosti se vzájemně setkávat ukazuje příklad studií T4J a Moravia Tales, které spolu chystají bezdomovecký survival Hobo: Tough Life. Nebýt setkání na GDS, zřejmě by k tomu nedošlo – hráči by přišli o potenciálně zajímavou hru, my bychom přišli o námět na zajímavý článek. Pokud tedy vidíte svou budoucnost v tvorbě her, určitě si příležitost potkat se s podobně zaměřenými lidmi nenechte ujít. Uvidíte, kolik nových dveří vám to otevře.

A kdo ví, jednou možná vaše hra skončí i na stránkách Levelu, kde tentokrát najdete rozhovor s Navídem Chonsárím o tvorbě dokumentární adventury o Íránské islámské revoluci, téma o tajemství designu akčních her od Ládi Loukoty, retro výlet do historie série Broken Sword od Honzy Olejníka nebo recenze Dark Souls III a The Banner Saga 2.

Zajímavé jarní čtení vám přeje redakce časopisu LEVEL.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama