Nvidia představila nové technologie v Mass Effect: Andromeda
Gaming Článek Nvidia představila nové technologie v Mass Effect: Andromeda

Nvidia představila nové technologie v Mass Effect: Andromeda

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

24. 3. 2017 18:22

Hlavní roli hraje technologie HDR.

Reklama

Těžko říct, jestli společnosti Nvidia poděkovat nebo se na ni naopak zlobit. Těšili jsme se totiž, až si zahrajeme nejnovější titul ze serie Mass Effect. Během představení nových technologií nám ale Nvidia ukázala, jak by mohla tato hra vypadat, kdybychom doma měli sestavu za čtvrt milionu. Najednou se naše domácí monitory zdají malé, staré a my chceme víc.

Nvidia představila nové technologie v Mass Effect: Andromeda

Nejnovější Mass Effect jsme si mohli v Praze vyzkoušet den před evropským vydáním na sestavě s dvěma grafickými kartami GeForce GTX 1080 Ti, procesorem Intel Core i7 5960, 16 GB RAM a půlgigovým diskem SSD. Nejdraží součást sestavy ale tvořila OLED televize LG s technologií stmívání pixelů OLED Pixel Dimming. S rozlišením 4K pak hra vypadala naprosto luxusně.

Největší podíl na tom měla (kromě klasických funkcí a nejvyššího stupně nastavení kvality obrazu) pravděpodobně technologie HDR - High Dynamic Range, kterou zde Nvidia představila. Tato technologie se ve hrách stává stále populárnější a není divu. Sami jsme si mohli vyzkoušet a porovnat, jak Mass Effect: Andromeda vypadá s ní i bez ní. Největší rozdíl pocítíte na místech, kde se střídá velmi tmavé prostředí s velmi světlým.

Displeje, podporující High Dynamic Range (HDR), umí zobrazit více realistické obrázky díky vyšší svítivosti, excelentnímu kontrastu, saturovaným barvám a plynulejšímu pohybu než je zvykem u standardních zobrazovačů. To zaručuje ten nejplynulejší herní zážitek. Hodnota nitů (svítivost na metr čtvereční) je u standardních videí a grafických aplikací 100 nitů. Tvůrci videa a her však už teď začali vytvářet svůj obsah optimalizovaný pro vyšší svítivost (200-300 nitů), aby dokázali skutečně na sto procent vyjádřit svou obrazovou vizi. 

Pokud patříte mezi ty šťastnější a vlastníte monitor s rozlišením 4K a podporujícím HDR, rozhodně doporučujeme podívat se na tento trailer ke hře.

Na klasické screenshoty zapomeňte

Ani v Mass Effect: Andromeda nechybí rozhraní Nvidia Ansel, které vám dovoluje vyfotit scénu z kteríhokoliv místa v okolí, aplikovat filtry, použít vysoké rozlišení pro obrázky a snímat 360° obrázky pro VR a Facebook. Stačí zmáčknout Alt+F2 a dostanete se do fotografického ráje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama