nvidia-rozsiruje-hrani-s-geforce-napric-miliony-pc-a-macu
Technologie Článek NVIDIA rozšiřuje hraní s GeForce napříč miliony PC a Maců

NVIDIA rozšiřuje hraní s GeForce napříč miliony PC a Maců

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

6. 1. 2017 17:54

Nová služba GeForce NOW jednoduše propojuje hráče s výkonným herním počítačem v cloudu

Reklama

NVIDIA rozšiřuje hraní s GeForce napříč miliony PC a Maců

Společnost NVIDIA dnes představila novou službu NVIDIA GeForce NOW, která nabídne milionům hráčů na PC a Macích přístup k výkonnému hernímu PC, běžícím na jádru NVIDIA Pascal.

Díky službě GeForce NOW se hráči mohou propojit skrz cloudovou technologii s počítačem s grafickou kartou GeForce GTX 1080 a za využití NVIDIA GameWorks streamovat obraz ve vysoké kvalitě do svého zařízení.

“Na světě je téměř 200 milionů hráčů, kteří využívají dnes a denně technologie GeForce, ovšem ne všichni mají tak výkonné počítače, které zvládnou všechny moderní hry”, řekl Jen-Hsun Huang, zakladatel a výkonný ředitel společnosti NVIDIA, který celou službu oznámil během tiskové konference na výstavě CES. “Díky GeForce NOW si nová generace hráčů může zahrát moderní PC hry s maximálním výkonem a v úžasné kvalitě.”

Služba GeForce NOW byla vyvíjena dlouhých pět let a je kompatibilní s drtivou většinou osobních počítačů a laptopů. Hráči si jednoduše stáhnou celou aplikaci GeForce NOW na svůj počítač a během několika kliknutí se připojí na své virtuální PC, instalovat své vysněné hry z populárních služeb jako Steam, Battle.net, Origin, Uplay a GOG a začít hrát. Free-to-play hry jako například World of Tanks mohou být rovněž instalovány přímo ze svých příslušných stránek.

Doma nebo na cestách. Desktop nebo laptop. PC nebo Mac.

GeForce NOW nabízí všem hráčům, jejichž domácí systém nedosahuje špičkového výkonu, přístup ke skutečnému hernímu PC. Mohou tak jako mávnutím kouzelného proutku proměnit i několik let starý notebook s integrovanou grafikou ve skutečného herního démona. Stejně tak je díky GeForce NOW možné hrát hry na Macu dávno předtím, než se firmy rozhodnou dané hry přeportovat pro jejich operační systém.

Hráči samozřejmě mohou využívat všech svých účtu na herních službách, které využívali doposud. Rovněž mohou přes cloudové rozhraní nakupovat nové tituly a díky cloudu synchronizovat dosažené achievementy a uložené pozice s těmi na lokálním počítači. To znamená, že hráči mohou využít GeForce NOW na laptopu a po synchronizaci pokračovat v rozehrané hře na svém primárním herním PC. Stejně tak mohou své oblíbené hry vzít na cesty, k babičce, ke kamarádovi, nebo jednoduše do další místnosti v bytě.

GeForce NOW nabízí hráčům svobodu díky nabušenému hernímu stroji, dostupném kdekoliv odkudkoliv. A služba samotná svou uživatelskou přívětivost umocňuje automatickým stahováním a instalováním aktualizací a ovladačů.

Cena a dostupnost

Hráči dostanou 1000 kreditů zdarma při první registraci do služby GeForce NOW a za cenu 25 amerických dolarů si mohou dokoupit dalších 2500 kreditů. Hraní na PC s GeForce GTX 1080 bude stát 4 kredity za jednu minutu. Hraní na PC s GeForce GTX 1060 bude stát 2 kredity za minutu.

Předběžný přístup do služby GeForce NOW je plánován na březen letošního roku v celých Spojených státech, přičemž v ostrém provozu by služba měla být v průběhu letošního jara. Uvedení v Evropě zatím své pevné datum nemá. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama