penize-ziskane-na-vyvoj-hry-vyhazeli-ve-strip-barech
Zajímavosti Článek Peníze získané na vývoj hry vyházeli ve strip barech

Peníze získané na vývoj hry vyházeli ve strip barech

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

2. 2. 2016 12:09

Firma ETeeski, jenž získala dostatek peněz na vývoj své hry, svou šanci promarnila ve strip barech.

Reklama

Peníze získané na vývoj hry vyházeli ve strip barech

Získat peníze. To je první úkol všech vývojářů, kteří chtějí vydat úspěšnou hru. Většinou u těch menších vývojářských týmu se jejich hra zastaví přímo tady, protože sehnat dostatek peněz může být skutečně problém. Ovšem firma ETeeski, která ještě donedávna na vývoji hry pracovala, tohle bez problémů dokázala. V čele s Ericem Tereshinskim získala peníze a na vývoji hry začali makat.

Peníze získané na vývoj hry vyházeli ve strip barech

Ale někde tady bychom tento příběh měli utnout a naprosto otočit. A bohužel to také tak uděláme. Hry Ant Simulator, kde jsme si mohli vyzkoušet život mravence, se nedočkáme. Firma vývoj zastavila z jednoho prostého důvodu. Nemají peníze. Eric Tereshinski se na tuhle otázku vyjádřil ve svém videu, načež následovně firmu opustil, protože práce tam již nemá budoucnost. Ve svém vyjádření vysvětlil celou pravdu - jeho tým peníze nevyužil na vývoj hry, ale na alkohol a dovádění ve strip barech. Soudně tento problém Eric řešit též nemůže, jelikož finanční správu měli na starosti kolegové, kteří tyhle "akce" v účetnictví vedli jako firemní schůzky.

Jistě se ptáte, o jakou částku přesně šlo. To bohužel ví jen oni sami, každopádně na Kickstarteru firma ETeeski obdržela přibližně 4,200$ na kampaň tutoriálů pro herní vývojáře. Další peníze firmě přišli od fanoušků, na mravenčí simulátor totiž vybírali i na svých stránkách. Pokud jste o hře ještě neslyšeli, můžete se podívat na následující trailer.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama