PlayStation 4 bude podporovat češtinu
Gaming Článek PlayStation 4 bude podporovat češtinu

PlayStation 4 bude podporovat češtinu

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

10. 8. 2017 17:13

V příští velké aktualizaci se čeští hráči dočkají podpory češtiny u konzole PlayStation 4.

Reklama

PlayStation 4 bude podporovat češtinu

Je to už několik měsíců, co jste se na známé stránce change.org mohli stát součástí petice o češtinu v rámci menu konzole PlayStation 4 nebo exkluzivních hrách na tuto konzoli. Doposud tuhle petici podepsalo přes 5,700 hráčů a vypadá to, že petice rozhodně měla smysl. Ať už byl poslední důvod k rozhodnutí Sony cokoliv, společnost v další velké aktualizaci vydá podporu hned 7 jazyků. A pozor, čeština je jedním z nich!

Zatím není známo, co přesně tahle podpora bude znamenat a jak moc se projeví. Rozhodně je to ale skvělý první krok k tomu, abychom se dočkali lokalizace v češtině ve více hrách nejen od Sony, ale i od dalších vývojářů. Čistě pro zajímavost, zbylých 6 jazyků, které se podpory dočkají jsou thajština, řečtina, indonéština, vietnamština, rumunština a maďarština.

Příští verze firmware konzole nově umožní hráčům na PlayStation 4 Pro na Twitch streamovat s rozlišením 1080p a s 60 FPS, sledovat všechny členy PSN bez ohledu na jejich ověření, bude upravena rychlá nabídka při zmáčknutí PS tlačítka - nově zde uvidíme i oznámení nebo celou řadu novinek týkajících se rodičovských účtů, kteří budou mít ještě větší kontrolu nad účtem svých dětí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama