Potvrzeno - Nová hra od Valve s názvem Artifact
Gaming Dota 2 Článek Potvrzeno - Nová hra od Valve s názvem Artifact

Potvrzeno - Nová hra od Valve s názvem Artifact

Jakub Osička

Jakub Osička

9. 8. 2017 13:02

Ani tentokrát se nedočkáme třetího dílu žádné série. Místo toho Valve uvede zcela nový produkt.

Reklama

Horká novinka ze studia Valve je tady! Přestože by spousta hráčů doufala spíše ve vývoj pokračování ságy Half-Life či Portal, ani tentokrát je gigant nepotěšil a o vysněné "trojce" si můžeme dál nechat jen zdát. Přichází totiž zcela nový produkt, který ale bude mít vazbu na aktuální jedničku na Steamu.

Dota 2 mariáš

Že už tušíte? Napovím ještě tím, že půjde o koncept karetní hry. Ano - novinka s názvem Artifact: The Dota Card Game bude karetní hrou, jejímž podkladem bude Dota 2 universum. Hra byla oznámena ku příležitosti probíhajícího šampionátu The International. Valve se zatím nepodělilo o příliš podrobné detaily, ale podle všeho by mělo jít o poměrně sofistikovanou záležitost.

Podívat se můžete i na kratičký trailer, který odhaluje plánované vydání na rok 2018. Těšit se můžete i na využití některých mechanik běžných z Dota 2. Samozřejmě Artifact bude do jisté míry konkurentem hry Hearthstone, která se stále těší obrovské popularitě.

Červená karta pro Half-Life 3

Oznámení ovšem provází negativní ohlasy - většinou založené na myšlence skutečnosti, že Valve vytvořilo nový engine, vydělalo obrovské množství finančních prostředků a použilo je na... karetní hru. Není pak ani k podivu, že z Valve odchází většina hlavních scénáristů. Každopádně není nutno na Artifact kvůli tomu zanevřít. Pokud dokáže stavět na úspěchu Dota 2, může mít veliký potenciál.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama