PUBG - Drama kolem mikrotransakcí a vyjádření nejvyššího
Gaming PUBG Článek PUBG - Drama kolem mikrotransakcí a vyjádření nejvyššího

PUBG - Drama kolem mikrotransakcí a vyjádření nejvyššího

Jakub Osička

Jakub Osička

15. 8. 2017 08:05

Brendan Greene se při zveřejnění změn měsíčního updatu vyjádřil ke kontroverzním mikrotransakcím.

Reklama

Pokud Playerunknown's Battlegrounds věnujete trošku pozornosti, nejspíš vás neminuly rozohněné debaty na různých internetových fórech, kde hráči nepřijali příliš pozitivně systém mikrotransakcí, který se do hry chystá Bluehole implementovat.

Více si o prvotním impulzu můžete přečíst v našem článku, ale ve zkratce - vývojáři se rozhodli kvůli testovacímu provozu do hry přidat tři nové krabice. První dvě z nich (Wanderer Case a Survivor Case) budou nadále zdarma k otevření za battle-points, které získáváte za odehrané hry.

Kvůli chystanému turnaji GamesCom Invitational přidají do PUBG ještě třetí krabici, která bude limitovaná (její dostupnost bude ukončena společně s GamesComem), a na jejíž otevření budete potřebovat klíč za 2,5 USD. Vývojáři uvádějí, že veškerý výtěžek půjde na price-pool turnaje a charitu.



Drama na internetech

Už tady se komunita zděsila příchozí monetizace a polemizovala nad tím, zda studio se svými milionovými prodeji opravdu potřebuje další ždímání peněz z krabic na organizaci jednoho turnaje. Ale Brendan Greene do ohně ještě přiložil, když se nechal slyšet s tím, že po opuštění early-accessu by ve hře uvítal monetizaci na podobném principu jako např. v Counter-Strike: Global Offensive.

Názor na situaci si můžete udělat sami. Osobně v mikrotransakcích za striktně kosmetické předměty nevidím problém, protože nepředstavují Pay-2-Win model hry. Ze strany studia je to pochopitelný krok a nám zbývá jen věřit, že získané prostředky půjdou primárně na další rozvoj a údržbu hry.

Vyjádření nejvyššího

Když byly představeny změny, které přinese velký měsíční update, Brendan "Playerunknown" Greene konečně poskytl celé vyjádření k situaci. Podle jeho slov je v zájmu studia vyzkoušet systém otevírání beden (vč. placené varianty) před opuštěním early-accessu, aby dokázali vytvořit stabilní ekonomiku na Steam tržišti. Ono se ani není čemu divit - vzpomeňme třeba na někdejší zhroucení ekonomiky ve hře Team Fortress 2.

Greene se také omluvil za některé nepřesná oznámení a uvedl, že každý týden budeme mít limitovaný počet krabic, které můžeme získat, podobně, jako je tomu nyní. Ceny krabic v battle-pointech se postupně zvyšují a každé pondělí se resetují na nejnižší hodnotu (700 bp). Stále také zvažují, jak do hry po předběžném přístupu implementovat i možnost získat kosmetické předměty zdarma.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama