PUBG - hodnota studia Bluehole se pohybuje v miliardách dolarů
Zajímavosti PUBG Článek PUBG - hodnota studia Bluehole se pohybuje v miliardách dolarů

PUBG - hodnota studia Bluehole se pohybuje v miliardách dolarů

Jakub Osička

Jakub Osička

28. 9. 2017 16:41

Prestižní magazín společnosti Bloomberg si vzal do hledáčku aktuální hit počítačového gamingu.

Reklama

PUBG - hodnota studia Bluehole se pohybuje v miliardách dolarů

Je to skoro neuvěřitelné, jak daleko se dokázalo Playerunknown's Battlegrounds dostat od ukončení beta testování někdy půl roku zpět. Mediální pozornost si získává napříč všemožnými kanály a postupně proniká i mezi ty, které se gamingu běžně příliš nevěnují. Výborným příkladem je prestižní magazín společnosti Bloomberg, která se věnuje finančním trhům, podnikatelskému prostředí a úspěšným korporátům.

Brendan Greene a jeho příběh

Ve své rubrice BloombergTechnology se věnuje aktuálnímu hitu v battle royale herním žánru a zároveň popisuje cestu, kterou musel Brendan Greene absolvovat od těžkých začátků až po vytvoření jednoho z nejpopulárnějších herních fenoménů vůbec. Brendanovi je nyní 41 let a zná jej téměř celý svět gamingu. Jeho kariéra započala u fotografování a grafického designu. Jeho manželka pocházela z Brazílie a společně zde také nějakou dobu žili. Vztah ale skončil rozvodem a kvůli nedostatku financí si Brendan ani nemohl dovolit letenku domů. Proto se kousek od největšího brazilského města, São Paula, živil fotografováním a webdesignem. V té době se začal také zajímat o tvorbu modifikací do již zavedených her.

PUBG - hodnota studia Bluehole se pohybuje v miliardách dolarů

4,6 miliard USD!

Dále už tento příběh asi znáte. Podařilo se mu vytvořit mód pro Armu 2, který byl inspirován japonským filmem dle stejnojmenného komiksu - Battle Royale. Modifikace byla samozřejmě dostupná zdarma a tehdy Brendana asi ani ve snu nenapadlo, že později s upraveným konceptem vytvoří vlastní hru pod záštitou Bluehole, kterou budou hrát miliony hráčů po celém světě. Co je ovšem možná nejzajímavější - podle článku by se měla aktuální hodnota vývojářškého studia Bluehole pohybovat kolem astronomických 4,6 miliard dolarů! To je více než sto miliard korun českých.

Bluehole také jedná o strategickém partnerství se společností Tencent, která dominuje gamingovému trhu v Číně a zabezpečuje zde distribuci her jako League of Legends nebo Clash Royale. Pro vývojáře by to tak mohl být další významný krok k ještě většímu rozšíření Playerunknown's Battlegrounds na asijském kontinentě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama