PUBG Invitational - Avangar dobyli Katovice
Esport PUBG Článek PUBG Invitational - Avangar dobyli Katovice

PUBG Invitational - Avangar dobyli Katovice

Viktor Vlček

Viktor Vlček

26. 2. 2018 18:59

Známe vítěze našlapaného IEM PUBG Invitationalu, který proběhl v polských Katowicích

Reklama

PUBG Invitational - Avangar dobyli Katovice

E-sportové události v polských Katovicích jsou svátkem pro všechny příznivce kompetitivního hraní. Tradičně se zde odehrávají velké turnaje v těch nejoblíbenějších hrách a letos je doplnilo i výrazné klání v Playerunknown's Battlegrounds. V rámci IEM Expo proběhl o víkendu 24. - 25. 2. 2018 v kongresové hale hned vedle arény Spodek, kde ve stejném čase hrál prim Dota 2 Major.

Víkend plný soubojů

Vše odstartovalo první čtveřicí zápasů v sobotu a druhá polovina následovala v neděli. Nutno podotknout, že přímo na místo dorazila své oblíbence podpořit velká spousta fanoušků a to zdaleka ne jen z Polska a sousedních států. Produkce turnaje byla opravdu na úrovni a návštěvníkům se dostalo skvělé podívané. Celkově se turnaje zúčastnilo 16  níže uvedených squadů - z toho 9 již bylo dopředu pozváno (3 z Evropy, 3 z Ameriky a 3 z Asie) a zbytek se musel probojovat skrz kvalifikace pořádané společností ESL. 

PUBG Invitational - Avangar dobyli Katovice

Nervy a zajímavé finální zóny

Jedinou hranou mapou byl samozřejmě Erangel a bodování se odvíjelo od killů i umístění. Průběh celého turnaje byl velmi dynamický a pozdější fáze každého zápasu opravdu napínavé. Často vyšla finální zóna na velmi zajímavá místa, kde potažmo docházelo k akčním a nervydrásajícím soubojům. Podívali jsme se tak třeba na těsný souboj v Mylta Power nebo přestřelku na Shooting Range.

Chicken dinnery celého PUBG IEM Katowice

V sobotu 24. 2. se odehrály celkově 4 herní kola. Sobota se hrála v barvách OpTic Gaming, kteří dokázali vyhrát jak první, tak čtvrtou a zároveň poslední hru daného dne. Po sobotě bylo zřejmé, že OpTic Gaming má našlápnuto na první příčku, jenže neděle jim zcela nehrála do karet, kdy po všech čtyřech hrách, kde se umístili na 12., 9., 7. a 3. místě, jim bohužel tato umístění nestačila, a tak jim chybělo celkově 75 bodů na první místo, jež obsadil tým Avangar.

Sobota 24. 2. 2018:

  • 1. kolo: OpTic Gaming
  • 2. kolo: Avangar
  • 3. kolo: Team Vitalitty
  • 4. kolo: OpTic Gaming

Neděle 25. 2. 2018:

  • 1. kolo: Ghost Gaming
  • 2. kolo: Avangar
  • 3. kolo: Cloud 9
  • 4. kolo: FaZe Clan

PUBG Invitational - Avangar dobyli Katovice

Přes kvalifkace až na samý konec

Avangar, který vyhrál v sobotu druhou hru a v neděli taky druhou, hrál oba dva dny velmi skvěle a konzistentně. Ne vždy jim vyšla zóna, avšak s velmi dobrou strategií se dostali vždy do top 10, kde se hrálo na killy a pohotovější reflexy. Tým, který se přes všechny kvalifikace, kde se také z větší části umístil na prvním místě, dostal až na samý vrchol a ukázal všem, že jsou velmi sehraný a silný tým. Proto si také odnášejí hlavní výhru 25 000 $. Navíc je jejich výhra i určitým zadostiučiněním, neboť se nemohli účastnit předchozího hlavního turnaje IEM Oakland kvůli problémům se zajištěním víza pro hráče.

PUBG Invitational - Avangar dobyli Katovice

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama