PUBG Ransomware vám zašifruje soubory
Zajímavosti PUBG Článek PUBG Ransomware vám zašifruje soubory

PUBG Ransomware vám zašifruje soubory

Jakub Osička

Jakub Osička

12. 4. 2018 12:13

Nový ransomware je úzce propojený s PUBG. Dokonce prostřednictvím této hry požaduje výkupné.

Reklama

Ransomware je v posledních letech hodně skloňovaným typem zákeřného nežádoucího softwaru, jehož cílem - zjednodušeně řečeno - je zašifrování vašich dat a poté požadování výkupného (od toho označení "ransom") za jejich opětovné dešifrování. Ptáte se, jak tato problematika souvisí s Playerunknown's Battlegrounds? Vypadá to, že velmi úzce.

Hrej, nebo se rozluč

Twitterová skupina MalwareHunterTeam objevila tzv. PUBG Ransomware, který dostává původnímu konceptu a šifruje data uživatelů. Abyste je ale získali zpět, nemusíte rozbíjet prasátko a posílat své úspory v kryptoměnách neznámému zákeřnému útočníkovi. PUBG Ransomware po vás chce jen poměrně triviální věc - alespoň 1 hodinu odehranou v PUBG.

Celý proces vlastně asi vůbec není tak horký, protože i v případě, že byste hru nevlastnili. Stačí na hodinu zapnout libovolný program s koncovkou *.exe, který bude pojmenovaný stejně, jako spouštěcí soubor hry. Dešifrování se navíc dokonce odstartuje po pár vteřinách, a tak nemusíte čekat ani celou hodinu. V důsledku vše působí spíš jako propracovaný vtip a možná upozornění na nebezpečí infekce skutečným ransomwarem, který by mohl nadělat více škody.

I tak ale nedoporučujeme záměrně PUBG Ransomware instalovat. Člověk přeci jen nikdy neví, co číhá hlouběji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama