Recenze: Connect IT Doodle – počmáraná myš pro nenáročné
Technologie Článek Recenze: Connect IT Doodle – počmáraná myš pro nenáročné

Recenze: Connect IT Doodle – počmáraná myš pro nenáročné

Filip Němeček

Filip Němeček

24. 3. 2017 15:30

Málokdy vás na myši zaujme právě design, ten je ale hlavní odlišností myši Doodle.

Reklama

Recenze: Connect IT Doodle – počmáraná myš pro nenáročné

Design většinou není první, ani druhá věc, které si všimnete na nové myši. To ale neplatí o modelu Doodle od Connect IT. Design vaši pozornost uchopí možná ještě před vybalením myši z krabice. Už na krabici totiž najdete design ve stylu „doodle čmáranic“. O lepší popis se asi nemá cenu snažit, když obrázek udělá stejnou práci mnohem lépe a rychleji.

Design myši pokrývají úplně stejné čmáranice, jako již zmiňovanou krabici. Můžete mezi nimi vypátrat nakreslené logo výrobce či nápis „Game Play“. Jsem přesvědčen o tom, že tento velmi netradiční design si buď zamilujete nebo vás totálně odradí. Každopádně při používání ho stejně zakryje vaše ruka, takže vlastně o moc nejde.

Recenze: Connect IT Doodle – počmáraná myš pro nenáročné

Druhé překvapení následuje hned po zapojení myši. Doodle se totiž rozzáří všemožnými barvami. Zhruba pět částí myši svítí vždy trošku jinou barvou a dynamicky se mění. Převládají hlavně modrá a zelená. Nad podsvícením ale nemáte žádnou kontrolu a nereaguje ani na změny DPI. Zkrátka si žije, respektive svítí vlastním životem.

Každopádně nyní hurá na to, co je podle mého nejdůležitější vlastnost každé myši a sice ergonomie. Ze začátku jsem si musel chvíli zvykat (hlavně z důvodu, že jinak používám tvarově dost odlišného hlodavce), ale potom už bylo vše v pořádku.

Recenze: Connect IT Doodle – počmáraná myš pro nenáročné

Myš je symetrická a do ruky mi padla velmi dobře. Po stranách je dost prostoru pro palec a malíček. Navíc není problém myš při používání nadzvednout a posunout. U jiných modelů se mi občas stávalo, že v tomto případě myš vypadávala z ruky. Povrch je z matného plastu, takže na něm nezůstávají otisky a když se při hraní trošku zapotíte, tak myš nezačne lepit.

Protože Connect IT cílí model Doodle na nenáročné hráče, tak tlačítek na myši moc nenajdete. Na levé straně je to dvojice postranních, která jsou skvěle dosažitelná palcem. Nad kolečkem potom najdete tlačítko na přepínaní DPI. Citlivost si můžete nastavit na úrovně 800/1200/1600 nebo 2000 DPI. Jiná možnost není. Mimochodem mě překvapilo, jak rychle jsem si zvykl na používání poloviční citlivosti, standardně používám 4000 DPI.

Kolečko funguje spolehlivě, snadno se mačká a v tomto směru mu nelze nic vytknout. Vzhledem k ceně potěší opletený kabel u kterého není problém, že by si třeba pamatoval tvar po tom, co ho smotáte a myš někam přenesete.

Recenze: Connect IT Doodle – počmáraná myš pro nenáročné

Samozřejmě by se dala vytknout absence softwaru, nastavitelnost podsvícení či nižší DPI. Jenže je nutné vzít v potaz cenu, která činí 400 Kč. Za tyto peníze dostanete fajn myš, která na hraní může bezproblémově dostačovat a navíc nemá všední design.

Connect IT Doodle myš můžete koupit na CZC.cz za 399 Kč.

Soutěž

Myš můžete vyhrát, stačí odpovědět na jednoduchou otázku. Soutěž ukončíme za týden, přesněji 21. března v 20:00.

{control miniQuiz 55}
 

Vyhodnocení soutěže

Myš Connect IT Doodle vyhrál uživatel s přezdívkou jandul. Výherce jsme kontaktovali skrze e-mail s žádostí o adresu pro zaslální výhry. Správná odpověď byla 2000 DPI a správě odpovědělo 92 % soutěžících. Díky za účast!
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama