Recenze: HyperX Cloud Alpha - těžko hledat chyby
Technologie Článek Recenze: HyperX Cloud Alpha - těžko hledat chyby

Recenze: HyperX Cloud Alpha - těžko hledat chyby

Jakub Osička

Jakub Osička

24. 3. 2018 09:23

Headset Cloud Alpha navazuje na tradici kvalitních produktů z portfolia HyperX.

Reklama

Recenze: HyperX Cloud Alpha - těžko hledat chyby

I dnes pokračujeme v našem seriálu, který tentokrát věnujeme výběru počítačových headsetů. Posvítíme si tentokrát na propracovaný model z portfolia značky HyperX - Cloud Alpha, který byl představen na podzim minulého roku. Svým vzhledem nezapře svou rodinu a sourozence Cloud a Cloud II a můžeme směle konstatovat, že jim dostojí i co se kvality reprodukce zvuku týče.

Pohodlí především

Jak už bylo zmíněno na začátku, pokud jste zaznamenali existenci starších HyperX sluchátek, Cloud Alpha vás příliš nepřekvapí svým vzhledem. Kombinace oblých tvarů, kulatých náušníků a černo-červeného provedení stále velmi dobře funguje dohromady a nedá zapřít své starší bratry. Hlavový most je konstruovaný z hliníku a překrytý pohodlnou měkkou pěnou. Při nasazování člověk nejdříve nabude dojmu, že jsou sluchátka poměrně pevná a na hlavu budou tlačit, ale kdepak. Po nasazení fungují s naprosto běžným přítlakem a nemusíte se bát, že by byla nepohodlná - právě naopak. Utěsnění okolních zvuků je výborné, ale náušníky jsou vytvořeny z možná ještě malinko měkčí pěny oproti té, která je použita na hlavovém mostě, a díky ní sluchátka nebudete muset sundávat ani po hodinách používání. Velké plus především pro ty, kteří sluchátka nebudou využívat pouze na hraní her.

Recenze: HyperX Cloud Alpha - těžko hledat chyby

Nečekejte žádnou ultimátní světelnou show s podsvícením nebo podobné vychytávky, jejichž skutečná přidaná hodnota je ve spoustě případů diskutabilní. HyperX sází na solidní design a kvalitu provedení. Víc tady zkrátka není potřeba. V balení najdete odpojitelný mikrofon, základní kabel s délkou 1,3 m a nechybí ani kabel prodlužovací, což oceníte třeba při propojení s konzolí.

Zvukový dojem na jedničku

U tohoto headsetu s frekvenčním rozsahem 13 – 27 000 Hz se nebojím přijít s verdiktem hodnocení zvukového podání hned na začátku této pasáže. Rozložení spektra frekvencí je opravdu čisté a při poslechu jsou basy, středy i výšky krásně rozlišitelné a zároveň dostatečně vyvážené - přidat by se možná malinko mohlo jen v basových linkách. Celkově jsou ale tóny linoucí se z měničů opravdu reprodukovány velmi kvalitně a troufám si tvrdit, že po této stránce jsme právě obejvili vítěze souboje recenzovaných headsetů v tomto seriálu. Ať už si do hlavy pustíte lehký indie pop s pestrými tóny, nebo dáte hlavě zabrat pořádnou porcí dubstepu či metalu, vždy jsou linie jednotlivých nástrojů krásně rozlišitelné a mísí se dohromady v kulatém a výrazném výsledném projevu měničů.

Základ úspěchu vnímám především v technologii sestavení samotných měničů. Ta je opravdu zajímavá a chtěl bych jí v recenzi věnovat alespoň krátký popis. Velmi zjednodušeně řečeno totiž basové frekvence vycházejí z jiné části než středy a výšky, což demonstruje i schéma na předcházejícím obrázku. Právě díky tomu je dosaženo výrazného posunu v rozlišitelnosti celého audiospektra. Tato inovace má skutečně znatelný význam a na celkové kvalitě reprodukce je znát.

Potěší vás i přesnost prostorového vykreslení, což samozřejmě oceníte zejména právě při hraní her. Univerzálnost je v tomto případě výstižným pojmenováním. HyperX Cloud Alpha tak plní svou primární - tedy "herní" funkci také na jedničku a v vy zkrátka získáte opravdu perfektní sluchátka blížící se svou kvalitou kdejakým studiovým.

Recenze: HyperX Cloud Alpha - těžko hledat chyby

Mikrofon jen jako nutnost

Přestože výrobce vyzvedává v propagačních materiálech i kvalitu provedení mikrofonu, tady už se tolika chvály nedočká - ostatně ale jako skoro žádný z headsetů, které jsem recenzoval. Záznam je velmi obyčejný a sice poslouží pro běžné potřeby hráče při komunikaci online, ale jinak kvalitou neoplývá. Výhodou je jeho odnimatelnost a možnost deaktivace na ovládácím prvku na kabelu headsetu. V tomto případě bych ale kvalitu mikrofonu vnímal spíše jako drobný šrám na jinak téměř vynikajícím produktu.

Recenze: HyperX Cloud Alpha - těžko hledat chyby

Shrnutí

Vše podstatné už bylo řečeno. HyperX Cloud Alpha pokračují ve stopách svých kvalitních předchůdců a přináší audiozážitek, který můžete směle srovnat s některými studiovými sluchátky. Ještě jednou musíme vychválit konstrukci měničů, která přispívá k čisté reprodukci celého frekvenčního spektra. A ta vás jednoznačně nadchne. Za cenu 2490 Kč (v době psaní recenze) získáte výjimečně kvalitní headset, který boří mýty o tom, že herní sluchátka za tisíce jsou nesmysl postavený pouze na dobrém marketingu.

  • Propracovaný systém měničů
  • Pohodlná konstrukce
  • Kvalitní materiály
  • Velmi dobrý zvukový dojem
  • Těžko hledat zápory
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama