Recenze: Logitech G433 - extravagantní rudoch
Technologie Článek Recenze: Logitech G433 - extravagantní rudoch

Recenze: Logitech G433 - extravagantní rudoch

Jakub Osička

Jakub Osička

22. 3. 2018 16:20

Opět pokračujeme v seriálu věnovanému výběru headsetů a jejich recenzím. Tentokrát ze stáje Logitechu.

Reklama

I dnes pokračujeme v seriálu recenzí herních headsetů a tentokrát se vydáme na návštěvu do světa značky Logitech. Máme tady totiž sytě rudý headset Logitech G433, který sice na první pohled možná může působit až moc uměle, nicméně jeho schopnosti nebudeme soudit pouze podle vzhledu. Pojďme na něj mrknout hezky zblízka!

Plast a tkanina

Design sluchátek je opravdu v tomto provedení malinko extravagantnější, což ale samo o sobě nelze vnímat záporně. Jednoduchý tvar sluchátek je dostatečně funkční a při nasazení na hlavu je headset pohodlný. Náušníky v tomto případě nekryje typický koženkovitý materiál, ale textilní tkanina. Ta sice na první ohmatání působí poměrně drsně, ale musím říct, že při používání sluchátek nakonec nepříjemná vůbec nebyla.

Recenze: Logitech G433 - extravagantní rudoch

Hlavový most s klasickou roztahovací konstrukcí je ze spodní strany vypolstrovaný měkkou pěnou, která také plní svůj účel obstojně, nicméně po delší době užívání bych uvítal možná malinko silnější a ještě měkčí vrstvu. Celkově ale s sebou model G433 možná nenese pomyslný pocit prémiového produktu a jeho konstrukce je hodně obyčejná a nese si auru levného plastového zpracování. To mu ale rozhodně neubírá na schopnosti reprodukce hudby. Zmínit musím ještě pozitivium spočívající v jeho nízké hmotnosti a vzdušnosti bez extrémního tlaku náušníků. Mikrofon je odpojitelný, zasunuje se do těla sluchátek prostřednictvím 3,5“ jacku a jeho gumové provedení umožňuje snadné přizpůsobení tvaru tak, jak vám bude nejvíce vyhovovat.

Slušný zvukový zážitek

Dojem z reprodukovaného zvuku jsem nabyl až na pár maličkostí poměrně dobrý. V rychlosti zmíním udávané specifikace - frekvenční rozsah 20 Hz – 20 kHz a citlivost 107 dB. Prostorové vykreslení zvuku funguje slušně, ve hrách naplňuje svůj zásadní účely – tedy rozpoznání směru, odkud pocházejí všemožné ruchy a pokud využijete i softwaru Logitech Gaming, můžete si aktivovat mnou stále přeceňovaný prostorový zvuk. Pro tyto účely ovšem musíte headset připojit přes rozhraní USB. Redukci najdete v balení.

Recenze: Logitech G433 - extravagantní rudoch

Při poslouchání hudby mi připadalo podání spektra poměrně vyvážené. Basy jsou výrazné tak akorát, středy a výšky se dají také poměrně snadno rozlišit. Není to zvuk, ze kterého si vyloženě sednete na zadek, ale musím říct, že po poměrně levně vypadající konstrukci tady Logitech příjemně překvapil. Navíc velmi dobře funguje i nastavení ekvalizéru v již zmíněném Logitech Gaming software, což po drobných úpravách zvuk opravdu dokáže progresivně zlepšit. Doplním ještě, že utěsnění okolních zvuků není úplné, takže v rušném prostředí vás od světa headset neodpojí.

Co se týče mikrofonu, opět jeho kvalitu vnímám jako naprosto adekvátní k účelu hraní a potažmo běžné komunikace na Discordu/TeamSpeaku a podobně. Ani tentokrát se revoluce nekoná a z headsetu zkrátka nevymačkáte profesionální kvalitu záznamu zvuku. Ve svém postavení je dostatečný a se spoluhráči se domluvíte bez problémů.

Recenze: Logitech G433 - extravagantní rudoch

Shrnutí

Celkově je Logitech G433 důstojným soupeřem všech ostatních testovacích modelů a byť se nejedná o žádný high-end, svůj účel splní více než dostatečně. V době psaní recenze si můžete tato sluchátka dopřát za 2590 Kč a pokud by se vám nelíbila výrazná červená, můžete sáhnout i po tmavě modré nebo konzervativní černé variantě.

  • Relativně slušné zvukové podání
  • Povedený software
  • Vyvážený výkon
  • Více barevných variant
  • Konstrukce působí levnějším dojmem
  • Hlavový most by mohl mít pohodlnější výplň

 

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama