rozhovor-majitel-majestic-lions
Esport League of Legends Článek Rozhovor: majitel Majestic Lions!

Rozhovor: majitel Majestic Lions!

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

18. 1. 2016 10:40

Rozhovor s majitelem ML o tom, jaké to je řídit multiherní organizaci.

Reklama
V předvánočním období oslavila organizace Majestic Lions své první výročí. Za rok existence stihla získat několik ocenění. Například první a druhé místo v Heartstone na MČR 2015, první místo v CS:GO na Ygames nebo druhé místo na Asus Finals 9. K této příležitosti nám něco málo ze zákulisí prozradí majitel ML.

 

 

Předem bych rád poděkoval za příležitost prezentovat naší organizaci na portálu Grunex.com, je to pro nás velká čest. 
 
Mohl byste nám prozradit pár informací o vaší osobě?
Jsem již starší, nudná generace a čtenáře jistě více zajímají Majestic lions, tak se do toho pusťme.

 

Proč jste se rozhodl angažovat v esportu?
Vidím v tom velkou budoucnost a skvělou investici, která mě baví, takže nebylo co řešit. Sice jsem chtěl začít pomaličku a první rok se jen tak představit na scéně, ale všechno záhy nabralo na otáčkách a pak už se to již nedalo vrátit. 
 
Jak vzniklo jméno organizace?
Jméno týmu vybrala naše první LoL sekce (Dolik, Aton, Angel, Killingspower a Broken). Navrhlo se asi dvacet jmen a následně se hlasovalo. Bohužel žádnou historku ke jménu týmu nemám, možná na tom do budoucna zapracuji. :) 

 

Je obtížné v Čr sehnat kvalitní členy managemantu pro esport organizaci a kolik lidí se podílí na chodu ML?
Je to vždy těžké, když pracujete s lidmi. Na organizaci se podílí okolo pěti lidí, když nepočítám hráče.
 
Jaké jsou vaše plány na poli esportu pro příští rok?
Vyhrát toho co nejvíce a předvést kvalitní hru, na kterou budou naši fanoušci hrdí. Možná nakouknout do Evropy, ale v gamingu se všechno strašně rychle mění, takže těžko předpovídat. 

 

Kolik sekcí dnes ML podporuje?
Máme CS:GO sekci, HearthStone a League of Legends a zatím u toho i zůstaneme. Dále přemýšlím o sekci Doty 2. Je to svým způsobem moje srdcovka.
Jaký je nejvyšší cíl, kterého byste s ML chtěl dosáhnout?
Vyhrát světový titul a mít úspěšné všechny sekce. :) Teď by mi upřímně ale stačil kvalitní sponzor, na kterého bych se mohl spolehnout, na čemž budu pracovat příští rok. Tento rok jsem to ještě táhnul sám, ale vše jde tak rychle, že partner bude nutný v přechodu alespoň na poloprofesionální tým. 
 
Vedení ML je jistě časově náročné, kolik času vám to zabírá? 
Docela hodně, každý den několik hodin.
 
Mohl byste nám prozradit, jak je finančně náročné podporovat např. CS:GO/LoL sekci na amatérské úrovní? 
 
To bych si rád nechal pro sebe. 
 
Na webových stránkách ML máte podstránku “Gaming House” bez bližších informací. Znamená to tedy, že chystáte vlastní gaming house?
Gaminghouse je realita už pár měsíců, pár sekcí se tu už na bootcampu vystřídalo, ale je tu ještě dost práce a nechceme zveřejňovat fotky před dokončením přestavby. Situován je v Praze v Libni, počítáme že nebude problém ubytovat dvanáct - čtrnáct lidí najednou a nabídnout jim perfektní podmínky pro hru. 
 
Předpokládám, že za současných podmínek je to pro vás prozatím jen záliba, do které investujete. Myslíte si, že se to může přeměnit na ziskový projekt?
Nerad bych to zakřikl. :) 
 
V listopadu byla vaše organizace blízko ukončení působnosti. Co tomu předcházelo a proč jste se nakonec rozhodl pro pokračování? 
Jak to říct a nikoho neurazit. Byl to takový test, jestli má smysl pokračovat a jestli to není slepá cesta, ale vývoj mi ukázal, že se nemusím strachovat a že scéna je zdravá a plná skvělých lidí, do kterých má smysl investovat čas a peníze. 
 
Děkuji za váš čas a otevřenost. Přejeme Majestic Lions i vám mnoho úspěchů. 
Já děkuji vám.
 

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama