[Rozhovor] Vilém "GoLiAtHuS" Mařák z Fatality E-Sports
Gaming Článek [Rozhovor] Vilém "GoLiAtHuS" Mařák z Fatality E-Sports

[Rozhovor] Vilém "GoLiAtHuS" Mařák z Fatality E-Sports

Adam Kočvara

Adam Kočvara

24. 7. 2017 14:02

Jak se dostal GoLiAtHuS do role snipera a jaký je jeho zatím největší úspěch?

Reklama

[Rozhovor] Vilém "GoLiAtHuS" Mařák z Fatality E-Sports

Česká esportová scéna v Counter-Strike:Global Offensive je na vzestupu a to znamená i spoustu nových a schopných týmů. My jsme si pro vás dnes připravili rozhovor s AWPerem z jednoho ze vzrůstajicích týmů Fatality E-Sports.

Na CS:GO scéně jsou Fatality E-Sports velmi mladý tým. Jakou si myslíš, že máte výhodu oproti ostatním týmům?
Úplně o výhodě se hovořit nedá, ale je pravda, že máme hodně času trénovat a také se prosadit.
I přes tu krátkou dobu, co na CS:GO scéně působíte, jste dokázali ukořistit pár důležitých vítězství na turnajích, jaké bylo pro tebe nejduležitější?
My jsme se zatím zúčastnili pouze dvou LAN akcí. Jedna z nich proběhla 22.7 2017, kde jsme se probojovali až do semifinále, a zbytek se bude dohrávat online, protože nebyl čas. Pokud se nám povede to dotáhnout až do konce a finále vyhrajeme, tak by to pro nás byl zatím největší úspěch.
Je samozřejmé, že musíš trénovat. Jak často trénuješ, a myslíš si, že trénuješ dostatečně?
Trénink je určitě důležitý a trénovat se musí, jak individuálně tak týmově. Týmově trénujeme každý den nejméně 4 hodiny a individuálně přibližně 2 hodiny.
Dostáváš nabídky z jiných týmů?
Spíše jako celek dostáváme nabídky od organizací, abychom hráli pod nimi. Samozřejmě nějaká nabídka se naskytla, ale s klukama se znám dlouho, rozumíme si jak herně tak i po osobní stránce, takže nikam zatím přecházet neplánuju.
V týmu zastáváš roli AWPera, co tě k této roli vedlo?
Od začátku hrání počítačových her mě bavilo hrát “snipera”, začínal jsem na hře Call of Duty. Tam jsem hrál roli “snipera” neustále, tudíž jsem tuto roli vyzkoušel i ve hře CS:GO. Role mi sedí, baví mě a vyhovuje mému hernímu stylu.
Ke hře samotné, jak dlouho již hraješ Counter-Strike a co tě k němu přivedlo?
Hře Counter-Strike: Global Offensive se již věnuji něco přes 2 roky a ke hře jsem se vlastně dostal úplně náhodně a to přes kamaráda, který mi ji dal k narozeninám.
Co bys poradil novým hráčům s ambicemi stát se úspěšným hráčem?
Jediné, co k tom mohu říct, je to, že musíte investovat čas do hry a nikdy to nevzdat.
Náš rozhovor je již téměř u konce, co bys rád řekl našim čtenářům ty? Na jakých turnajích tě v blízké budocnosti můžeme vidět a podpořit?
Určitě bych nakonec rád řekl, že když se do toho jednou pustíte, rozhodnete se do toho investovat čas a pokusit se to někam dotáhnout, nikdy to nevzdávejte. Já sám jsem měl chvíle, kdy jsem chtěl skončit, dokonce jsem 2x odešel z Fatality, ale za týden jsem byl zpět a nyní naplno věřím, že příští rok se uvidíme na MČR 2018. Pokusíme se zúčastnit všech LAN akcí, na které budeme moct, protože to je pro začátek nejduležitější, aby si člověk zvykl na atmosféru, nebál se hrát a podal nejlepší výkon jaký může.

Ještě jednou děkuju Vilémovi ,,GoLiAtHuSovi" Mařákovi za rozhovor, pokud Fatality ESports ještě neznáte, navštivte jejich Facebookovou stránku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama