rozhovor-youtuber-zeddy
Zajímavosti Článek [ROZHOVOR] YouTuber ZeDDy

[ROZHOVOR] YouTuber ZeDDy

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

22. 8. 2016 16:14

Exkluzivní rozhovor pro Grunex s jedním z nejoblíbenějších českých herních youtuberů - ZeDDym.

Reklama

Ahoj Zeddy. Na YouTube scéně se pohybuješ už dlouho, pokud si dobře vzpomínám, začalo to natáčením videí ze staré klasiky SA:MP, mám pravdu? Představ nám svou minulost trošku více.
Zdravíčko, no tak na youtube jsem se začal angažovat o letních prázdninách roku 2012. Jak už si zmíňil, tak jsem začínal s točením her jako je SA:MP a nebo v té době velice oblíbenou a zároveň i nenáviděnou hru - minecraft. Každopádně jelikož mi tyto dvě hry nepřinesly žádný úspěch, tak jsem si řekl, že musím přijít s něčím jiným a každému, kdo mě sleduje nějakou dobu, už je asi jasné, co to bylo. V té době se hodně mluvilo o pátem díle GTA a jelikož jsem věděl, že tato hra nevyjde hned na PC ale nejprve na konzole, tak jsem si uvědomil, že lidí, kteří ji budou točit z konzole, bude u nás hrozně málo a řekl jsem si, že budu tedy jeden z nich a možná se mi konečně podaří díky této skutečnosti prorazit. Před vydáním hry jsem si kvůli tomu musel pořídit kus hardwaru na natáčení přes konzoli neboli AverMediu, PS3 jsem v té době už měl a jediné co zbývalo tak byla samotná hra kvůli které jsem jel 17.září 2013 na půlnoční prodej od Xzonu v Praze na Vinohradech. A nakonec 18.září ve 3 hodiny ráno jsem natočil svůj první lets play z této hry a tím jsem odstartoval dlouhou řadu videí.
V současnosti máš dva kanály, každý z nich se zaměřením na jinou hru. První je o již zmíněném GTAčku, konkrétně poslednímu, pátému dílu. Na druhém se zabýváš střílečce CS:GO. Kdy sis uvědomil, že ti GTA "nestačí"?
Tady nejde o to, že by mi GTA nestačilo, GTA je super hra, ale jak se říká - čeho je moc, toho je příliš a když se člověk věnuje neustále jedné věci tak dřív nebo později ho v některých směrech omrzí, což v tomhle případě se bavíme o neustálém hraní a natáčení z GTA. Zkrátka řečeno potřeboval jsem začít točit videa i z nějaké jiné hry, aby jsem si od GTA mohl trošku odpočinout. A jelikož v té době jsem hodně hrával CSko a zjistil jsem, že u nás z této hry nikdo aktivně nenatáčí, tak jsem si řekl, že to je celkem škoda a že bych mohl být jeden z prvních.
GTA V vs CS:GO. Informace o novinkách, tipy, zajímavosti a mnoho dalšího nám přinášíš z obou. Která z těch her Tě ale baví o něco víc?
To se nedá srovnávat. Každá hra má samozřejmě něco do sebe, pokud se chci jó že zabavit, tak zapnu GTAčko, kde jsou možnosti takřka neomezené. Jesliže mám chuť si spíše více zastřílet tak zapnu co jiného než CSko. Dá se říct, že GTA 5 a nebo respektive GTA Online je co se týče updatů trošku někde jinde, tvůrci té hry si dávají záležet na každé maličkosti a i po 3 letech od vydání nás neustále ohromují novými a novými updaty. Ohledně CSka tak tam samozřejmě taky nějaké ty updaty jsou, ale celkem mě udivuje, že i po těch 4 letech co tato hra vyšla je stále v některých směrech nedodělána.
Pojďme ke hře, u níž jsi na YT aktivnější - k CSku. Co se v tomhle světě děje na téma "hazard" ti není třeba představovat, sám ses na tohle téma vyjadřoval ve svém videu. Každopádně jaký na to máš názor teď, přece jenom je o tobě známo, že sám tyhle stránky navštěvuješ a sázení na nich streamuješ.
Můj názor na hazard je stále stejný - je to zlo. Každopádně důvod, proč z těchto stránek i nadále streamuji či natáčim videa, je takový, že tyto stránky mi nabízejí určitý počet skinů za to, když jejich stránky zpropaguji na svém kanále. Hodně lidí mě za to odsuzuje, ale věřte mi, že nabídky, které od těch stránek dostávám, se nedají odmítnout zvlášt né tady u nás v CZ/SK, kde se za reklamu u videí platí dost mizerně. Takže tohle se dá brát jako takový přivýdělek, díky kterému mohu v některých směrech vyžít.
[ROZHOVOR] YouTuber ZeDDy
Je to několik dní od dalšího updatu v GOučku. Valve opět upravilo zvuky některých zbraní. Ve svém videu na tohle téma jsi měl trošku odlišný názor než většina hráčů, uklidňoval jsi hráče s tím, že má Valve alespoň nějaký zájem o posun hry směrem dopředu. Nemyslíš si, že je ve hře řada jiných problémů, které by stály za pozornost Valve namísto změn zvuků zbraní, kterou, jak jsem už zmínil, většina hráčů opovrhuje?
Jak už jsem zmíňil výše, tak ano - ta hra je v hodně směrech stále nedodělaná. Ale tak dle mého názoru je lepší, když vyjde alespoň nějaký update než když by nevyšel vůbec žádný. Holt musíme doufat, že do budoucna se Valve začne věnovat i nějakým těm závažnějším věcem.
[ROZHOVOR] YouTuber ZeDDy
Jak jsi na tom s e-sportem, sleduješ?
Když jsem s CS:GO před dvěma roky začínal, tak to pro mě byla úplná novinka a nevěřil jsem, že existuje nějaký e-sport, kde hráči hrají na nějakých turnajích a fanoušci jim takhle můžou přes stream fandit stejně jako například u fotbalu. Ještě si pamatuji jak jsem začal sázet skiny na stránce csgolounge, kde jsem vždycky všechno prohrál,protože jsem dával na všechny zápasy, kde jsem se řídil jenom podle procent, což se mi moc nevyplácelo. :D V momentální chvíli sleduji e-sport jenom příležitostně, ale když probíhá nějaký Major, tak to jsem klidně schopný celý den strávit sledováním streamu, protože vím, že tam hráči předvádějí nejlepší kousky. Mezi mé oblibené týmy patří rozhodně Fnatic.
Jak vysoká je pravděpodobnost, že někdy založíš další kanál? Musí vyjít nějaká zajímavá hra a zaujmout Tě, nebo jak jsi přišel na ty dvě předchozí?
Fíha tak na to teď nedokáži odpovědět. Do nedávna jsem byl víc než zaneprázdněný tím, že jsem se musel věnovat dvěma kanálům najednou. Nakonec to skončilo tak, že jsem to zkrátka přestal dávat a musel jsem natáčení na jeden z kanálů omezit. Kdybych si měl do budoucna založit další kanál, tak to jenom v případě, že bych na  to už nebyl sám, protože ty videa mi dávají celkem dost časově zabrat a kdybych měl začít natáčet videa na 3 kanály, tak bych se od svého PC asi už nehnul.
[ROZHOVOR] YouTuber ZeDDy
Máš nějaké plány do budoucna, které bys chtěl svým fanouškům oznámit?
Řeknu to asi takhle, na youtube se pohybuji už něco okolo čtyř let. Za tu dobu jsem přišel na to, jak to tady tak všeobecně funguje, co lidi požadují a čím se dá úspět. Co tím chci říct, tak je to, že v momentální chvíli si sepisuji jistý plán, který bych v následují době chtěl na youtube aplikovat. Nedávno jsem vydal na GTA kanál video, kde jsem mluvil ohledně toho, že youtube se pro mě v poslední době stal více povinností než zábavou z důvodu stereotypního režimu. Neustále jsem dělal ty samé věci stejným způsobem a nezkoušel jsem experimentovat. Takže jediné, co teď můžu říct, je to, že v bzrké době bude hodně věcí jinak, ale nechci nic upřesňovat, počkejte si a uvidíte.
Teď v létě vychází spoustu solidních her, např. nyní se objevilo No Man's Sky, v říjnu to bude Mafia III nebo Battlefield 1. Co na tyhle hry říkáš, je nějaká, která tě v poslední době zaujala nebo očekáváš nějakou jinou?
Rozhodně se těším na BF1 a Mafiu 3, co se týče No Man Sky tak ta hra mě vůbec nezaujala.
Tvoje vydávání videí nemá nějakou pravidelnost, spíš reaguješ na podněty z dané hry, v tom případě máš i nějaký ten volný čas, jak s ním nakládáš?
Svůj volný čas se teď hlavně snažím věnovat svému sebezdokonalování.

ZeDDymu děkujeme za rozhovor a přejeme mu hodně štěstí v jeho další tvorbě. Pokud byste jej chtěli sledovat nebo dokonce kontaktovat, veškeré informace získáte na webové stránce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama