TOP 12: Nejúspěšnější vydavatelé za rok 2017
Gaming Článek TOP 12: Nejúspěšnější vydavatelé za rok 2017

TOP 12: Nejúspěšnější vydavatelé za rok 2017

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

2. 3. 2018 03:32

Nejúspěšnějším vydavatelem za uplynulý rok se stala Bethesda.

Reklama

Server metacritic, který většina z vás jistě zná díky recenzím nově vydaných titulů si nyní posvítil na vydavatelské společnosti. Již po osmé zhodnotili, kterým vydavatelům se v loňském roce nejvíce dařilo. V potaz nejsou brány prodeje, ani uživatelské recenze, nýbrž pouze výsledky recenzí právě na metacritic.com.

1. Bethesda Softworks (79.9 %)

Vůbec nejlépe si podle kritiků vedla Bethesda. Nejvíce zaujal Wolfenstein II: The New Colossus, který vyšel v říjnu, tedy poměrně nedávno. Velký podíl na úspěchu nese také The Evil Within IIPrey. Zajímavý je výsledek titulu Doom VFR, který průměr Bethesdy značně stáhl dolů, z vybraných her si totiž vedl nejhůře.

2. Nintendo (78.0 %)

O necelá dvě procenta pod Bethesdou se umístilo Nintendo. Nintendu se jako jedinému povedlo získat u třech různých her skóre vyšší jak 90 %, postaraly se o to hry Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Všechny tři zmíněné vyšly pro novou hybridní konzoli Nintendo Switch, která se ve světě taktéž stala velkou značkou. Nejméně pyšní mohou být v Nintendu na hru Flip Wars.

3. Sega (75.5 %)

Bronzovou příčku obsadila společnost, u které by to čekal asi málokdo. V minulosti byla dokonce zazařena do druhé kategorie, jelikož nevydávala tolik her, jako ostatní společnosti. I tak se jí ale za minulý rok podařilo prorazit hrami Beyonetta, Sonic Mania nebo Sonic Forces. Nejméně úspěšným se stal titul Valkyria Revolution.

 

TOP 12: Nejúspěšnější vydavatelé za rok 2017

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama