Třetí ročník Thrustmaster Virtual GP ovládl Martin Štefanko
Esport Článek Třetí ročník Thrustmaster Virtual GP ovládl Martin Štefanko

Třetí ročník Thrustmaster Virtual GP ovládl Martin Štefanko

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

30. 10. 2017 14:52

Po urputné bitvě a fantastickém manévru v posledním kole se šampionem stal Martin Štefanko.

Reklama

Třetí ročník Thrustmaster Virtual GP ovládl Martin Štefanko

V sobotu 21. října 2017 se v rámci herního veletrhu FOR GAMES konal závěrečný podnik letošní sezóny Thrustmaster Virtual GP. Šlo o velké finále, ve kterém se rozhodovalo o samotném šampionovi celého ročníku. Po urputné bitvě a fantastickém manévru v posledním kole se jím stal Martin Štefanko za tým Republic of Gamers. Letošní sezóna Thrustmaster Virtual GP od samého začátku nabízela zajímavé a dramatické závody. Kalendář se skládal z celkem 12 podniků, a to na těch nejslavnějších okruzích. Na nich se vystřídalo celkem 16 jezdců, a to v barvách 11 sponzorovaných týmů. To vše ve zcela novém studiu, které nabídlo tu nejmodernější techniku jak pro závodníky, tak i pro vysílání. A rovněž i volanty značky Thrustmaster.

Závodilo se opět ve formulových vozech, letos podle specifikace F1 z roku 2013, tentokrát z nově otevřeného RE-PLAY Studia, které je pro takovéto turnaje přímo stavěné. To vše mohli sledovat diváci živě na YouTube a Facebook s profesionálním českým komentářem, a to včetně moderovaného studia, živých rozhovorů a po závodě nemohlo chybět ani vyhlášení vítězů, pódium a trofej pro vítěze. Tento rok díky vysoké sledovanosti na facebooku jeden závod sledovalo průměrně přes 20 tisíc diváků.

Třetí ročník Thrustmaster Virtual GP ovládl Martin Štefanko

Samozřejmostí je i motivace pro to stát se tím nejlepším. Na vítěze celého šampionátu pak čekala testovací jízda ve skutečné dvoulitrové formuli Renault českého týmu Effective Racing. Druhý nejlepší rovněž dostal testovací příležitost, a to se závodní motokárou JOKA Racing od easyKart. Za celkové třetí místo pak závodník obdržel sadu pneumatik značky Hankook.

Třetí ročník Thrustmaster Virtual GP ovládl Martin Štefanko

Letošní ročník se nesl ve znamení vyčerpávajícího boje o titul mezi již dvojnásobným šampionem Michalem Šmídlem z Big Shocku a novým vyzyvatelem Martinem Štefankem z Republic of Gamers. A ačkoliv měl Šmídl před posledním závodem šest vítězství, a tedy o dvě více než Štefanko, před posledním závodem oba dělily pouhé tři body. Ve velkém finále však pilot Republic of Gamers nasadil vítězné tempo a získal tak svůj první mistrovský titul. A ačkoliv si pro třetí místo dojel poměrně jednoznačně Jaroslav Honzík za Thrustmaster, na dalších místech to bylo pořádné drama. O čtvrté místo se pak celou sezónu přetahovala dvojice Vojtěch Polesný z týmu Acer Predator a za Avast Petr Zoubek. Oba nakonec získali i shodný počet bodů, 120, ale Polesný si odnesl čtvrté místo díky vítězství v Monze. Dále se šampionátu účastnily i další velké značky jako například BenQ, DX Racer, Effective Racing, LYNX, TP-Link či T-Mobile.

Posledním závodem ale 3. sezóna nekončí, tým autorů připravuje krátké televizní mini-pořady, kde dojde ke shrnutí celé sezóny včetně rozhovorů s jezdci a partnery, kterým děkujeme za letošní podporu. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama