Trustmaster Virtual GP - Skvělá podívaná v Monze přinesla první vítězství Vojtěchu Polesnému
Esport Článek Trustmaster Virtual GP - Skvělá podívaná v Monze přinesla první vítězství Vojtěchu Polesnému

Trustmaster Virtual GP - Skvělá podívaná v Monze přinesla první vítězství Vojtěchu Polesnému

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

7. 9. 2017 18:48

Na italské Monze své první vítězství oslavil Vojtěch Polesný s vozem Acer Predator po napínavém závodě.

Reklama

Na italské Monze své první vítězství oslavil Vojtěch Polesný s vozem Acer Predator po napínavém závodě. Martin Štefanko z týmu Republic of Gamers se potýkal s technickými problémy a nedokázal tak plně využít absenci Michala Šmídla z Big Shocku pro stažení ztráty v šampionátu. Závod můžete shlédnout zde.

Kvalifikaci ovládl Jaroslav Honzík s Thrustmasterem. Z počátku kvalifikace nasadil tempo Polesný, Honzík ho však brzy překonal, a nakonec to byl právě on na prvním místě tabulky. Polesný ztratil velmi málo, necelou desetinu sekundy.

Jan Sýkora zajel dobré kolo, která ale bylo už o čtyři desetiny pomalejší než to Honzíkovo. Martin Štefanko měl problémy se svými pedály, které se bohužel ani po výměně nepodařilo úplně spravit. V kvalifikaci byl teda až čtvrtý s půl sekundou ztráty.

Petr Zoubek zajel slušné páté místo, Daniel Liščák byl šestý, Karel Baško sedmý, Michal Blažek osmý, Robin Lukáš devátý a Martin Koštialik skončil na desátém místě se ztrátou přes sekundu na deváté místo.

Trustmaster Virtual GP - Skvělá podívaná v Monze přinesla první vítězství Vojtěchu Polesnému

První zatáčka po startu byla velmi hektická, ve třech se tam nevešel Honzík s Polesným a Sýkorou, nakonec z toho nejlépe vyvázl Polesný na prvním místě, Honzík se Sýkorou se museli zařadit za něj. Za nimi došlo k několika dalším kontaktům, například mezi Robinem Lukášem a Martinem Koštialikem. Michal Blažek také padl za oběť kontaktu v první zatáčce a dostal se mimo trať, kde ztratil hodně času.

Na konci prvního kola si Honzík musel bránit místo před Štefankem a Liščákem, to se mu moc nepodařilo a dostali se před něj oba piloti. Liščák se ale během chvilky propadl zpět za Honzíka a navíc ho po krátkém souboji dostal i Petr Zoubek. Tohoto souboje dokonale využil Karel Baško, který se před ně dostal po zdržení v první šikaně chytrým manévrem.

Štefanko rychle chytil druhého Sýkora, se kterým se pustil do vytrvalého těsného souboje. Toho začal využívat Honzík, který je rychle dohnal a začal následovat. Štefanko stále měl problémy s pedály a nejvíce potíží mu to způsobilo v brzdné zóně před první zatáčkou, kde probrzdil a využil toho Honzík, který se posunul na třetí místo.

V zuřivém souboji byl Daniel Liščák a Michal Blažek, kteří bojovali o sedmé místo. Karel Baško mezitím dojel Petra Zoubka a začali spolu velmi těsně bojovat také. Martin Štefanko se dále potýkal s problémy a v první ze zatáček Lesmos vyjel mimo trať a propadl se za Zoubka.

Baško postupně ztratil kontakt se Štefankem a Zoubkem a dohnal ho Michal Blažek a Daniel Liščák. Blažek se přes Baška velmi rychle dostal v Curva Grande. Baško se ale moc snadno nevzdal a s Liščákem Blažka společně udolali do první zatáčky. Liščák se rychle utrhl a Baško bojoval s Blažkem, dokud neudělal chybu v Parabolice a Blažek se před něj bez větších problémů dostal.

Mezitím Honzík velmi ostře bojoval s druhým Sýkorou. Díky tomu se na ně dotáhl Petr Zoubek, který Honzíka překonal a hned nato zaútočil úspěšně na Jana Sýkoru. Ten se ale také bránil a své druhé místo si vzal nazpátek. Následoval další urputný boj mezi Sýkorou, Zoubkem a Honzíkem po několik dalších kol.

Robin Lukáš byl prvním, který absolvoval povinný pitstop a přezutí ze střední a měkkou směs pneumatik. Povinné využití dvou směsí je v tomto závodě novinkou.

Trustmaster Virtual GP - Skvělá podívaná v Monze přinesla první vítězství Vojtěchu Polesnému

Ze souboje o druhé místo vyvázl pro teď nejlépe Petr Zoubek, zatímco Honzík se stále rval s Janem Sýkorou. Sýkora se nakonec propadl za Honzíka i Štefanka. Rychle je dohnal opět Martin Štefanko, který se do souboje zapojil. Mezitím Daniel Liščák byl druhým v boxech.

V 18. kole do boxů zajeli Honzík, Štefanko i Sýkora a ihned po výjezdu z pitlane urputný souboj opět pokračoval. Honzík se z tohoto souboje rychle utrhl a odjel se třetím místem, ale Štefanko se Sýkorou nadále bojovali, k tomu se přidal i Daniel Liščák v TP-Linku, který oba dříve jmenované předjel a dokázal jim ujet, zatímco souboj o páté místo stále trval.

Několik kol před koncem bojujícího Štefanka se Sýkorou dohnal i Blažek s Baškem. Daniel Liščák navíc udělal chybu a ze čtvrté příčky se během pár zatáček propadl na osmé místo, způsobil tam trošku chaos a Baško se posunul před Blažka na šesté. V tuto chvíli už měkké pneumatiky začaly odcházet, na což doplatil právě Liščák a Robin Lukáš, který se na devátém místě roztočil uprostřed tratě, ale příčku neztratil.

Trustmaster Virtual GP - Skvělá podívaná v Monze přinesla první vítězství Vojtěchu Polesnému

Po velmi dominantním závodě sebral své první vítězství Vojtěch Polesný, Petr Zoubek s vozem Avast se chytrou a téměř bezchybnou jízdou dostal na druhé místo. Jaroslav Honzík se po pole-position musel smířit se třetím místem pro Thrustmaster. Martin Štefanko nakonec dokázal získat jenom čtvrté místo, což mu v šampionátu nepomůže tolik, jako doufal. Jan Sýkora získal skvělé páté místo, Karel Baško byl viditelně spokojený se šestým místem. Michal Blažek se musel spokojit se sedmým místem, zatímco Daniel Liščák rozhodně nebyl spokojený s osmým místem, přičemž pouze pár kol před koncem jel na čtvrtém. Robin Lukáš a Martin Koštialik soupisku uzavřeli.

Trustmaster Virtual GP - Skvělá podívaná v Monze přinesla první vítězství Vojtěchu Polesnému

To je vše, Monza rozhodně přinesla skvělou podívanou naplněnou od startu do cíle nádhernými souboji. Vy nyní můžete hlasovat pro nejlepšího jezdce závodu a zaslat své tipy na výsledky příštího závodu v soutěži o luxusní hodinky Certina.

Autor textu: Tadeáš Zíka

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama