Uniklé inofrmace o nové řadě smartphonů Huawei P20
Technologie Článek Uniklé inofrmace o nové řadě smartphonů Huawei P20

Uniklé inofrmace o nové řadě smartphonů Huawei P20

Chip

Chip

13. 3. 2018 15:09

Nová vlajková řada telefonů Huawei P20 je již za rohem a my se podíváme na nám známé detaily.

Reklama

Nebude to dlouho trvat a nové telefony od Huawei budou vypuštěny do světa. Už 27. března přistane nová řada smartphonů Huawei P20 na pulty obchodů. A i přes to, že se výrobce zuby nehty snažil uchránit vzhled nových mobilních telefonů do poslední chvíle, se přeci jen na internetu objevily utajované snímky nových modelů.

Za tímto odkrytím stojí, jak by se dalo teoreticky očekávat, nechvalně proslulý leaker Evan Blass, onen reportér který se již zasloužil o nejeden únik novinek nejen ze světa smartphonů.

Uniklé inofrmace o nové řadě smartphonů Huawei P20

Nová řada - tři modely

Již podle předchozích odhadů bude mít Huawei tři nové modely spartphonů a to konkrétně P20, P20 Pro a P20 Lite. Zajímavostí je, že Huawei po postupném číselném označování přešla z řady P10 rovnou na P20.

Každý model bude disponovat, když začneme zepředu, velkým skleněným displejem téměř přes celou obrazovku a výřezem na selfie kameru (a jiné senzory). Co se zadní strany týče, podle uniklých informací budou všechny modely disponovat fotoaparáty situovanými vertikálně. Znalcům i lajkům už zde začne být tento sled událostí podezřelý a každý si domyslí, že se vlajková řada spartphonů Huawei nemale inspirovala vzhledem iPhonu X

Uniklé inofrmace o nové řadě smartphonů Huawei P20


Huawei P20 

Začněme "zlatým středem". Stejně jako všechny ostatní modely disponuje i tento systémem Android 8 Oreo a spolu s modelem Pro bude mít P20 loňské procesory Kirin 970. Zadní strana bude ze skla s duálními fotoaparáty od firmy Leica a kovovým ohraničením a (jak již bylo řečeno) vcelku nevkusným výřezem na přední straně obrazovky. Nebude chybět tlačitko s vestavěným senzorem na úzkém pruhu pod obrazovkou. Cena je odhadována na 17 300 korun.

Z technických detailů víme, že bude možno zakoupit dvě různé verze a to 4 GB RAM verzi s 64 GB uložištěm a 6 GB RAM verzi s 128 GB uložištěm. Fotoaparáty by měly fotit v rozlišení u zadního 12 Mpx a 20 Mpx a u předního 24 Mpx.

Uniklé inofrmace o nové řadě smartphonů Huawei P20


Huawei P20 Lite

Nejnižší model této řady se od svých sourozenců liší v nejednom detailu. Narozdíl od obou vyšších modelů nebude mít čtečku otisků na tlačítku pod displejem, ale na zadní straně. Ta, stejně jako P20, disponuje duálním fotoaparátem (který tentokrát není od firmy Leica), skleněnou výplní v kovovém rámečku a tedy již zmíněnou čtečkou. I přes absenci čtečky na přední straně však zůstává prázdný pruh pod displejem. A výkus se nám trochu zvětšil. To bude ovšem kompenzovat mnohem přívětivější cena, asi 9400 čekých korun.

K modelu P20 Lite také unikly některé technické specifikace. RAM paměť bude 4GB, Uložiště 64 GB, baterie s kapacitou 2900 mAh a fotoaparáty s rozlišením 16 Mpx a 2 Mpx. Rozlišení displeje bude podle informací 2280 x 1080, což odkrývá neobvyklý poměr stran 19:9. V Lite verzi bude nainstalován procesor Kirin 659 a velikost displeje bude 5,83 palců.

Uniklé inofrmace o nové řadě smartphonů Huawei P20


Huawei P20 Pro

A konečně tahoun řady: P20 Pro. Ten již na první pohled uchvátí třemi vertikálními fotoaparáty od firmy Leica. Není uplně jisté k čemu přesně bude sloužit třetí kamera a jak spolu budou všechny čočky fungovat, ale je to poprvé, kdy máme 3 fotoaparáty na jednom telefonu. Nový fotoaparát bude nabízet 40 Mpx, optický zoom a variabilní clonu od f1.6 do f2.4, podobně jako u nových Samsungů S9 a S9+

Jako ostatní modely zadní část je skleněná s kovovým rámečkem a senzor s tlačítkem je opět jako P20 na přední straně. Jako u P20 bude telefon disponovat loňským procesorem Kirin 970.

Další designovou zajímavostí pro P20 Pro, bude barevné provedení. Telefon bude možno zakoupit v přechodu barev fialové a tyrkysové, což nadchne nejednoho uživatele. 

Cena je aktuálně odhadnuta na zhruba 23 000 korun.

Uniklé inofrmace o nové řadě smartphonů Huawei P20

     

 

Uniklé inofrmace o nové řadě smartphonů Huawei P20

 

Není toho mnoho, co doposud víme, ale ani málo. Jisté ovšem je, že se na novou řadu Huawei P20 můžeme těšit. Ačkoliv snaha napodobit iPhone X trochu vyvede z míry, nelze pochybovat o potenciálu v nových smartphonech Huawei P20.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama