V PUBG se chystá zátah na AFK farmy
Gaming PUBG Článek V PUBG se chystá zátah na AFK farmy

V PUBG se chystá zátah na AFK farmy

Jakub Osička

Jakub Osička

5. 9. 2017 13:16

Vývojáři se zaměří na boj s neaktivními hráči, kteří fungují jako farma na battle pointy.

Reklama

V PUBG se chystá zátah na AFK farmy

V Playerunknown's Battlegrounds se stále více rozmáhá AFK farming herních bodů, které hráči později mohou měnit za bedny se skiny. Princip tohoto mechanismu je opravdu jednoduchý. Hráči zkrátka vstupují do hry, ale zůstávají v ní nečinní. I po brzkém úmrtí získají alespoň základní minimum tzv. Battle Pointů, které si pak postupně střádají.

Zátah se blíží

Toto téma otevřel v rozhovoru s magazínem PC Gamer producent hry, Chang-Han Kim. Zmínil, že vývojáři jsou seznámeni s problémem AFK farem a plánují proti němu rázně zakročit. Přesto ale přiznal, že konkrétní mechanismus vedoucí k jednoznačnému vyřešení zatím nemají. Aktuálně se tým prý věnuje analýze chování těchto hráčů, aby byl schopen přijít s co nejefektivnějším řešením.

Mohli bychom přijít s jednoduchým vybalancováním bodů získaných v každé hře nebo eliminovat AFK farming úplně. Zatím jsme se nerozhodli, jakým směrem se vydáme. 

S tímto tvrzením pokračuje Chang-Han Kim a dodává, že naštěstí prý AFKařů zatím není příliš velké množství. Upozorňuje také ma skutečnost, že studio Bluehole má velké zkušenosti s vypořádáváním se s "farmícími" boty v MMO titulech. Řešení situace v Playerunknown's Battlegrounds by tak pro ně nemělo být žádný oříšek.

 



Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama