Vyhlášení Steam Awards 2017
Gaming Článek Vyhlášení Steam Awards 2017

Vyhlášení Steam Awards 2017

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

7. 1. 2018 18:52

Podívejte se, které hry byly zvoleny ve vybraných kategoriích v anketě Steam Awards 2017.

Reklama

Vyhlášení Steam Awards 2017

Stejně jako minulý rok, i letos závěrem prosince a začátkem ledna probíhala anketa Steam Awards mezi hráči. Hlasovat pro konkrétní hry v jednotlivých kategoriích mohl každý ze Steam uživatelů a za pravidelné hlasování jste navíc byli odměněni.

Hlasování probíhalo v období od 21. prosince do 4. ledna a nyní se můžeme podívat na finální výsledky již druhého ročníku této ankety od společnosti Valve. Které hry si podle vás své vítězství zasloužily a které vám naopak mezi vítězi chybí?

 

Pokaždé jiné dobrodružství - Zaklínač 3: Divoký hon

Hry jsou o možnostech a tohle ocenění je určené pro hru, která jimi ani trochu nešetří. Možná poskytuje 31 různých způsobů, jak se dostat do padouchova doupěte. Nebo v ní lze budovat romantický vztah s jednou z několika desítek postav. Či snad umožňuje zasadit brambory kdekoli na mapě. Kdo ví, hlavně, pokud v ní pokaždé zažijete jiné dobrodružství.

 

Nervy v kýblu - PlayerUnknown's Battlegrounds

Některé hry Vám napumpují žíly adrenalinem. Jiné zase pohladí na srdíčku. Tohle ocenění je však pro hru, která u Vás vyvolala opravdu silnou reakci specifického typu. A tím myslíme zpocené dlaně, rozklepaná kolena, incidenty zahrnující spodní prádlo nebo touhu spát navždy s rozsvícenou lampičkou. Prostě a jednoduše nervy v kýblu.

 

Stále nová hra - Warframe

Tahle hra už byla vydána před nějakou dobou. Každý by čekal, že tým za ní stojící přesunul svoji pozornost jinam, ale opak je pravdou a do téhle hry i po letech neustále přibývá nový obsah a nepřestává překvapovat.

 

Bez kontextu ani ránu - Rocket League

Ruku na srdce, hry mohou být občas hodně ujeté. Z hlediska příběhu, dostupných předmětů nebo klidně i samotných protagonistů. Toto ocenění je pro hru, jejíž klíčová součást by neznalému divákovi přišla nadmíru střelená, ale ve hře se nad ní ani nepozastavíte.

 

Dost bylo násilí, odložme zbraně - Stardew Valley

Hry nás baví a poskytují občas tolik potřebný únik před strastmi a problémy reality. A jelikož byl rok 2017 na některé z nás obzvláště tvrdý, rozhodla se KOSA (Komise ocenění Steam Awards, pozn. redakce) zahrnout i ocenění pro hru, která se kompletně vyhýbá konfliktu a boji.

 

Není se za co stydět - Zaklínač

Tohle ocenění patří hře, kterou milujete až za hrob. Má nějaké chyby? Možná. Nechápou ostatní, co na ní vidíte? Stoprocentně. Ale to je fuk, pro Vás je speciální a není se za co stydět.

 

Nepopsatelný zážitek - Garry's Mod

Tahle hra je jako… no, spíš se podobá… prostě si představte kombinaci… a nebo víte co? Zahrajte si ji sami.

 

Vypusťte Krakena - Just Cause 3

Přesně, jak to řekl Zeus, vypusťte Krakena dřímajícího uvnitř Vás a neomezováni pravidly si podrobte celý svět. A nebo ne. Je to na Vás. Tohle ocenění je pro hru, která Vás vypustí z klece a nechá Vám volnou ruku.

 

Žrout času - Counter-Strike: Global Offensive

Vybrat hru pro toto ocenění Vám jistě nebude dělat problém. Podmínkou je totiž, aby šlo o titul, který požírá nejen Váš volný čas, ale také všechen ostatní čas a ještě se stíhá vetřít i do snů. A Vy se tomu nebráníte.

 

Symbol krásy - Rise of the Tomb Raider

S tímto oceněním to bude maličko složitější. KOSA skutečně hledá hru s postavou, kterou byste popsali jako symbol krásy, nicméně jedním z hlavních kritérií by mělo být, s jakou láskou ji vývojáři vytvořili. Nemusí tak jít o krásu v běžném slova smyslu, ale třeba krásu detailně zpracovaného mimozemského těla nebo kusu nábytku.

 

Ty kráááááááso! Podruhé - The Evil Within 2

Zdá se, že popisek tohoto ocenění nebyl loni pochopen tak, jak to KOSA zamýšlela. Zkusme to tedy znovu. Tohle ocenění je pro Strach a hnus v Las Vegas mezi hrami.

 

Nejlepší soundtrack - Cuphead

Pokud něco dokáže skutečně pozvednout hru na další úroveň, je to jednoznačně soundtrack. Správně zvolená píseň nebo na míru šitá skladba perfektně doplní jak obyčejné prozkoumávání světa, tak rozhodující souboj s bossem. Toto ocenění proto patří hře se soundtrackem, který bezchybně vystihl její podstatu a stal se její nedílnou součástí.

 

Ještě lepší, než jsem čekal - Cuphead

Všichni to známe. Neskutečně se začnete těšit na hru, předobjednáte si ji, při stahování si div neukoušete nehty i na nohách a následně si ji konečně zahrajete. Jaká je? Pokud je odpověď „Tak dobrá, že bych klidně pěšky došel za jejími vývojáři a vyznal jim nehynoucí lásku“, pak máte perfektního kandidáta pro tohle ocenění.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama