Vývojáři Sea of Thieves pracují na propracovaném AI sytému kostlivců
Gaming Článek Vývojáři Sea of Thieves pracují na propracovaném AI sytému kostlivců

Vývojáři Sea of Thieves pracují na propracovaném AI sytému kostlivců

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

14. 1. 2018 15:20

Studiu Rare se za posledních 6 měsícu podařilo na hře udělat spoustu práce

Reklama

Pokud se těšíte stejně jako já na tuto velmi dobře vypadající pirátskou hru, tak se určitě vyplatí sledovat Youtube kanál samotné hry Sea of Thieves, kde pravidelně vydávají tzv. vývojářské deníky, gameplaye ze hry a vysvětlení novinek, které tuto hru čekají. V poslední videu se zaměřili na vysvětlení připravované umělé inteligence, kterou budou osazení kostlivci. Kostlivci budou hlavní nepřátelé, kterým budete ve hře čelit.

Vývojáři Sea of Thieves pracují na propracovaném AI sytému kostlivců

Tým chce mít jistotu, že kostlivci, kteří hrají ve hře velkou roli, nebudou pouze nějaké hloupé kostičky s pistolemi. Kostlivci by měli umět detekovat nepřítele mimo jiné i podle sluchu, což hráči může poměrně znepříjemnit život. V případě, že bude ve vaší blízkosti kostlivec a vy při vašem hledání pokladu, budete kopat do písku, bude velmi nepravděpodobné, že vás kostlivec spatří, avšak pokud kopnete špatně a narazíte na kámen, udělá to hlasitý zvuk a vaše pozice bude prozrazena. Stejně tak, pokud vystřelíte ze vzdálenějšího místa, kostlivci budou vědět, z jakého místa střílíte, ale nebudou vás schopni ihned detekovat. Takže můžeme očekávat, že využití těchto výstřelů může sloužit jako dobré rozptýlení.

V tomto videu mluví vývojáři také o tom, že kostlivci budou mít schopnosti hráče, což ve zkratce znamená, že budou používat banány k obnově jejich zdraví, budou se snažit utéct z boje, pokud budou těžce zranění, dále taky budou mít velký výběr zbraní od šavle až po klasickou pirátskou bambitku, zatímco někteří se budou muset spolehnout pouze na svoje kostěné pěsti. Jejich vybavení se pak zlepšuje vaším postupem ve hře. Jejich schopnosti se budou také lišit kostlivec od kostlivce, někteří budou například super rychlí a někteří budou mít třeba opravdu dobrou mušku.

Právě umělá inteligence kostlivců byla jedna z mála věcí, která v minulém roce při pohledu na tuto hru moc nezaujala a byla vývojářům této hry vyčítána. Tak doufejme, že tento vylepšený AI systém hráče zaujme.

Hra vychází 20. března na Windows 10 a Xbox One. Hru je možné zakoupit v Microsoft Storu a cena je stanovená na 59.99$

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama