[WoT] Otázky a odpovědi vývojářů a pracovníků WG
Gaming WoT Článek [WoT] Otázky a odpovědi vývojářů a pracovníků WG

[WoT] Otázky a odpovědi vývojářů a pracovníků WG

Thundarr

Thundarr

29. 11. 2017 13:44

Vedením Wargamingu byla přislíbena větší spolupráce s komunitou. Bude tomu skutečně tak?

Reklama

Vážení fanoušci ocelových monster, na letošním Tankfestu byla domluvena zajímavá věc. Jednak bylo Wargamingu opět vytknuta špatná komunikace s veřejností. Na to Wargaming slíbil, že se tuto situaci pokusí napravit. Zároveň bylo přislíbeno setkání s vývojáři a spolupracovníky WG ještě před vydáním další aktualizace.

Vše je zdá se na dobré cestě, a Wargaming splnil co slíbil, a několik zajímavých informací bylo zveřejněno. Pojďme se na ně tedy podívat.

[WoT] Otázky a odpovědi vývojářů a pracovníků WG

Customizace/Volitelnost nástřiku tanků

  • Již jsme psali o tom, že Wargaming chystá novou možnost pro všechny hráče. Hráči budou moci vytvářet vlastní kamufláže.
  • Bude připraveno několik setů kamufláží, které budete moci použít, pokud by se vám malováním tanku nechtělo trávit příliš mnoho času.
  • Budou se nejprve testovat nové efekty, barvy a styly na prémiových tancích osmého tieru a tancích desátého tieru. Jedná se o kompletní opravu texturovaného systému na straně herních enginů a WG s tímto procesem tepre začíná, budou uvolňovat celé funkce ve fázích, přičemž každá fáze přidá další funkce, díky nimž mohou hráči opravdu vytvářet své tanky jako jedinečné stroje.
  • K dispozici budou všechny druhy bláznivých možností, včetně nehistorických, ale bude taky hráčům poskytnuta možnost s check-boxem skrýt všechny nehistorické věci pro ty, kteří chtějí, aby hra zůstala autentická, jak je tomu právě teď.
  • Hráči, kteří si zakoupili aktuální kamufláže, znaky a nápisy za zlato před vydáním nového personalizačního systému, si je budou moci dále používat. Hráči, kteří je nakoupili za kredity budou poskytnuty k využití nové funkce.
  • Camo bonusy zůstanou beze změny i tímto novým systémem přizpůsobení, bude ale platit pouze pro podvozky tanků.
  • Možnosti přizpůsobení budou možné za zlaté mince, ale později bude také k dispozici k pronájmu výměnou za kredity. Nájemní systém bude založen na množství bitev, nikoliv v reálném čase. To vypadá rozhodně lépe, než současný systém pro daný počet dní.
  • Stále se pracuje na tvorbě cen nových prvků přizpůsobení. Jakmile se bude blížit vydání aktualizace, budou zveřejněny i ceny nájmu kamufláží.
  • Pokud jde o sady stylů, plánuje se také do budoucna vydat různé tematické styly, jako tematicky historické události. To je ale vše vize budoucnosti, nyní je potřeba systém vyladit.
  • Některé kamufláže, stejně jako historické, budou omezeny jen pro určité národy. Jiné půjdou použít na kterýkoli národ. (bude v tom asi kapku bordel)

Mapy

  • Práce na aktualizaci map do HD je velmi náročná na zdroje a taky časově. Když se bude přepínat klient na HD mapy, bude to pro všechny mapy, protože nejde spustit mix starých, SD map s novými HD mapami vedle sebe. (nevypadalo by to asi pěkně)
  • V současné době se pracuje na tom, aby se WG ujistilo, že májí k dispozici dostatek map pro vydání v HD, ale právě teď se nechtějí zavázat k jejich vydání. Sice ještě nechtějí zveřejnit určité datum, ale mluvíce o měsících, nikoli rocích, což je dobrá zpráva.
  • Jsou také velmi rádi, že dosáhli dostatečného pokroku v HD mapách, aby začali přemýšlet o vytváření nových, nebo dokonce o vrácení těch starých. Mohli by například uvažovat o nových mapách s asijskou tematikou nebo o tom, že se budou inspirovat některými mapami dostupnými v konzolové verzi WoT. Diverzifikace map je pro WG velmi důležitá.
  • Jsou si také vědomi, že aktuální systém výběru mapy není dokonalý a pracují na jeho vylepšení. Je zde myšlenka umožnit hráči vetovat některé mapy, ale musí se vzít v úvahu základní princip hry, když přemýšlíme o takových rysech a ujistěte se, že neporuší žádnou jádrovou mechaniku hry. Vymyslet něco je mnohem jednodušší než skutečně implementovat, když vezmeme v potaz všechny věci, které by taková funkce mohla potenciálně narušit. Z tohoto důvodu se v současnosti momentálně neuvažuje o systému vetování map. Vývojáři se však zabývají otázkou, jak vylepšit rotace a výběr map a jak by je tento výběr mohl ovlivnit hráč.
  • Při přesunu map do HD se WG zaměřilo na to, aby zajistili, že základní hratelnost těchto map zůstane beze změny, zachování okrajů, krytů apod. WG však změnilo některé položky tak, aby lépe odpovídaly vylepšení HD mapy, májí taky lidi, kteří tráví hodně času tím, aby vše pečlivě zkontrolovali, aby byla zajištěna konzistence. Některé věci se změní, ale WG se snaží, aby to nebylo k horšímu. Pokud zjistíte, že nějaká změna ovlivňuje hru negativně, dejte vědět! Jak se říká, krása není všechno.
  • Také odstranili spoustu míst, kam se dalo vyškrábat (s cizí pomocí), ale hráči jsou velmi kreativní a stále hledají nové. Pokud nějaká místa, kde by se tank dostat normálně neměl objevíte, dejte vědět, a WG se je pokusí opravit.

Vyvážení tanků

  • Když se díváme na japonské těžké tanky a zejména na jejich statistiku, nevypadá to, že by tyto tanky byly příliš silné, nebo slabé, ale ví se, že nejvíce postrádají kvalitní hráče, nejsou složité na hraní, a proto je hrají hlavně slabší hráči. Nyní je pečlivě studován jejich gameplay, aby byl pochopený. Pak se uvidí, co s nimi.
  • WG má spoustu nápadů a tanků připravených k realizaci, nic ale co by mohli zveřejnit, takže nám nezbyde nic jiného, než si počkat na příští rok.
  • Práce s vyvažováním tanků a vývojových stromů není jednoduchá. WG se snaží vše pečlivě zvažovat, proto se i rozhodli, že některé stroje nechají hráčům jako památku. (FV215b atp.)
  • Stále se na vylepšeních pracuje, a brzy se bude potřeba podívat i na odměnové tanky, například z CW, jen to chce čas.

Matchmaking

  • Současná data ukazují, že sestavování týmů pracuje tak, jak se očekávalo, ale přesto se vyskytují nějaké problémy. WG si je dobře vědomo toho, že to vyžaduje více práce a stále se snaží, dovést systém k dokonalosti.
  • Systém je velmi složitý a kvůli tomu musí být velmi opatrní, když mění způsob, jakým funguje.

Oslava nového roku

  • V letošním roce opět bude probíhat ve hře událost k oslavě konce roku. Pro ty, kteří ji v loňském roce hráli, tak to bude podobné, s některými významnými zlepšeními, které se snad budou hráčům líbit.
  • Jednou z velkých změn je skutečnost, že celá garáž bude letos přizpůsobitelná Vánocům, s různými styly a účinky, které lze aplikovat na sněhuláka, strom, dům ... atd.
  • Také udělají nějaké změny způsobu, jakým crafting systém fungoval a nahradí recepty strojem, který vytváří hračky.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama