zahraj-si-zdarma-free-2-play-hry-komunitni-special
Hry zdarma Článek Zahraj si zdarma Free-2-Play hry: Komunitní speciál

Zahraj si zdarma Free-2-Play hry: Komunitní speciál

Filip Němeček

Filip Němeček

9. 9. 2016 10:25

Přinášíme výběr těch nejlepší F2P her podle hlasování čtenářů.

Reklama

V průběhu našeho letního seriálu, který vám každý týden doporučil trojici lákavých her, jste také mohli hlasovat, která z daného výběru zaujala nejvíc. Právě vítěze jednotlivých „kol“ přináší náš poslední a speciální výběr. Ty nejlepší Free-2-Play hry tak najdete na jednom místě a můžete se k nim kdykoliv vrátit, když nebude co hrát. Tak jdeme na to!

Evolve

Akční Evolve si přechod na hraní zdarma načasovalo velmi dobře, přímo do prvního dílu našeho výběru. Od té doby hra nasbírala tisíce hráčů a poslední uživatelské recenze jsou velmi pozitivní. Kromě toho tvůrci v průběhu srpna přidali hromadu nového obsahu.

Evolve nabízí asymetrický multiplayer, kde na jedné straně stoji čtveřice lovců a na druhé jedno obří monstrum. Lovci musí spolupracovat, aby dokázali silnějšího protivníka porazit. Hra aktuálně nabízí hned 5 monster a rovnou 20 lovců. Zatím ale nevíme, jaká budou v F2P verzi omezení.

Diablo 3: Starter Edition

Diablo 3 sice není zrovna F2P, ale hodí se připomenout, že Blizzard už nějaký čas nabízí zdarma startovní edici hry. V té vás bez zaplacení nechá projít Akt I až po bosse Skeleton King. Pak můžete ještě sbírat úrovně až do té 13. Pokud by vás hra zaujala víc, tak můžete koupit plnou verzi a nahraný postup se vám přenese.

Diablo 3 je hlavně jistota, že si zahrajete to úplně nejlepší, co žánr „diablovek“ může nabídnout. Stačí se registrovat na Battle.net a začít hrát.

Life is Strange – Episode 1

Slyšeli jste o Life is Strange? Pokud ne, tak docela chyba. Jedná se o velmi oceňovanou příběhovou adventuru minulého roku, která má na kontě spoustu ocenění. Je rozdělena na epizody a studio se nyní rozhodlo, že tu první zpřístupní zdarma po neomezeně dlouho.

Bez placení si tak můžete vyzkoušet, jestli je příběh studentky, která umí vracet čas, hra pro vás či nikoliv. Studio samozřejmě doufá, že vás první epizoda přesvědčí ke koupi zbylých čtyř. Akce s epizodou zdarma platí pro všechny platformy.

SMITE

Líbí se vám myšlenka MOBA her, ale už ne tolik ptačí pohled na hrdiny? V tom případě by SMITE mohlo být právě pro vás. Pohled třetí osoby vás přenese blíže k akci a otevře nové možnosti. Místo hrdinů zde bojují bohové. Vybrat si můžete z těch řeckých, římských nebo čínských. Celkem je zde více než 60 bohů, za které lze hrát. Hra nabízí pětici herních tříd, a jak asi znáte z ostatních podobných her, tak se každá hodí na něco jiného a pro jiný herní styl.

Pro SMITE mluví také několik herních módů, zaměření na e-sport (nemusíte se bát pay-to-win) a také velmi dobré hodnocení hráčů. Kromě PC navíc můžete hrát na Xbox One a PlayStation 4.

Dirty Bomb

Hráli jste někdy on-line Wolfenstein: Enemy Territory nebo Enemy Territory: Quake Wars? Právě od těchto tvůrců je střílečka Dirty Bomb. Akce je rychlá a týmová spolupráce důležitou součástí vítězství. Vybrat si navíc můžete žoldáka se schopnostmi, které se nejlépe hodí pro váš herní styl.

Trojice dostupných herních módů nabízí dostatečnou variabilitu a studio hru pravidelně aktualizuje o nový obsah či opravy chyb. Jak už bývá tradicí u vybraných her, také Dirty Bomb se může pochlubit převážně pozitivním hodnocením.

Path of Exile

Další hra, která nabízí hraní zdarma už nějaký ten rok. Pokud vás baví hry ve stylu Diablo a dříve doporučovaná startovní edice Diablo 3 zábavou nestačila, tak může být Path of Exile to pravé. Jedná se o poctivou diablovku s pořádnou porcí předmětů, lokací a nepřátel. Kromě toho ve hře funguje online ekonomika a možnosti PvP jsou také velmi bohaté, včetně žebříčků. Na podzim minulého roku vyšlo velké rozšíření Ascendancy.

Studio se chlubí, že hra nikdy nebyla a nebude „pay to win“ a vhledem k tomu, že má stále po letech kladné hodnocení, na tom asi něco bude. V době vydání navíc dostala ocenění od webu GameSpot a dalších.

Defiance

Opět hra, která odstartovala jako tradiční placený titul, ale postupem se proměnila ve Free-2-Play. Na rozdíl od ostatních konkurentů, kteří prošli podobnou změnou, se to Defiance celkem povedlo. Jedná se o futuristickou střílečku v masivním otevřeném světě, kde hráči soupeří o mimozemskou technologii.

Samozřejmě nechybí týmová spolupráce, vylepšování hrdiny a také masivní bitvy, ať už proti potvorám nebo ostatním hráčům. Studio navíc Defiance pravidelně zásobuje aktualizacemi a hodnoceni herní komunity je převážně pozitivní.

Pokud by vám přece jen výše vybrané hry nestačily, tak můžete zavítat ještě do starších článků:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama