Amazon potvrzuje nový seriál Tomb Raider
i Zdroj: Xbox
Zábava Článek Amazon potvrzuje nový seriál Tomb Raider

Amazon potvrzuje nový seriál Tomb Raider

Václav Brixí

Václav Brixí

15. 5. 2024 15:00

V oficiálním prohlášení bylo potvrzeno, že společnost Amazon skutečně plánuje vyprodukovat seriálovou adaptaci Tomb Raider. Stát za ní bude Phoebe Waller-Bridge.

Reklama

Po veleúspěšném startu seriálu Fallout se Amazon nezastavuje a potvrzuje hned další seriálovou adaptaci videoherní klasiky. A nebude se jednat o nic jiného, než o legendární Tomb Raider. Potvrzují se tak domněnky, které médii proběhly již na začátku roku 2023. Natáčení seriálu bude probíhat v úzké spolupráci se studiem Crystal Dynamics, které stojí za novou herní trilogií a jejichž nový titul bude vydávat právě divize Amazon Games. Výkonnou producentkou a scénáristkou seriálu pak bude Phoebe Waller-Bridge, kterou mohou diváci znát díky její práci na seriálech Na Mušce a Potvora nebo jako herečku, která ztvárnila postavu Heleny v nejnovějším Indiana Jonesovi.

Tomb Raider nečeká zdaleka první filmová/seriálová adaptace. Už v roce 2001 ztvárnila tuto slavnou archeoložku Angelina Jolie ve snímku Lara Croft: Tomb Raider a následném pokračování s podtitulem Kolébka života. V roce 2018 se pak ruku v ruce s rebootem videoherní série objevila i nová filmová adaptace zaměřující se na počátky dobrodružství mladé Lary v podání Alicii Vikander (Dánská dívka) . Aktuálně se v Netflixu navíc pracuje na animovaném seriálu s názvem Tomb Raider: The Legend of Lara Croft. Ten by měl dorazit již v průběhu tohoto roku.

Amazon nejen Falloutem ukázal, že adaptace jiných mediálních forem dokáže zvládat bravurně. Své vlastní úspěchy mají například i seriály Banda a Neporazitelný, které mají svůj původ na stránkách komiksů. Nadšení z této spolupráce projevuje i výše zmíněná producentka Phoebe Waller-Bridge. “Lara Croft pro mě znamená stejně jako pro mnohé další znamená opravdu moc. Nemůžu se dočkat, až se do tohoto dobrodružství vrhnu. I se všemi netopýry a tak!” uvedla ve tiskové zprávě. Reference na netopýry tak může odkazovat k tomu, že se nadcházející seriál bude alespoň částečně inspirovat původní herní trilogií, kde byli tito poletující savci jedním z ikonických nepřátel.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama