Nová hra Batman: Arkham Shadow vyjde ještě letos
i Zdroj: Camouflaj
Gaming Článek Nová hra Batman: Arkham Shadow vyjde ještě letos

Nová hra Batman: Arkham Shadow vyjde ještě letos

Václav Brixí

Václav Brixí

3. 5. 2024 10:15

Fanoušci se konečně dočkali oznámení nové Batman hry. Bude se však jednat o titul pro virtuální realitu. Arkham Shadow vyjde exkluzivně pro zařízení Meta Quest 3.

Reklama

Po neúspěšném titulu Suicide Squad: Kill the Justice League se fanoušci světa DC dočkali nového oznámení. V připravované hře od studia Camouflaj nefiguruje nikdo jiný, než nejlepší detektiv na světě, Batman. Titul ponese podnázev Arkham Shadow. Řada fanoušků se však radovala předčasně, jelikož se bude jednat o VR titul vytvořený exkluzivně pro platformu Meta Quest 3. Pro ty, kteří holdují virtuální realitě, máme velmi dobrou zprávu. Hra by měla už v pozdější fázi roku 2024. 

Podle prvního teaser traileru není zcela zřejmé, zdali bude Arkham Shadow příběhově zasazen do stejného světa, jako populární Arkham série od studia RockSteady. Podrobnější informace bychom se měli dozvědět během prezentace na události Summer Game Fest Live,  která tento rok již oficiálně nahradí veletrh E3. 

Studio Camouflaj nepřichází s prvním pokusem o VR zpracování Batmana. V roce 2016 vytvořilo k příležitosti vydání PlaySation VR headsetu studio RockSteady hru s názvem Batman Arkham VR. Ta byla ve své době hodnocena jako jedna z nejlepších her pro virtuální realitu. 

Exkluzivní vydání právě pro zařízení Meta Quest 3 není dílem náhody. Společnost Meta si chce bezesporu vytvořit silné postavení na trhu s virtuální realitou a k tomu potřebuje partnery. Nedávno například oznámila, že uvolňuje operační systém Meta Horizon OS výrobcům hardwarů třetích stran. V loňském roce navíc uzavřela spolupráci s Xboxem,  jejíž účelem bylo přivést betaverzi služby Xbox Cloud Gaming právě na zařízení Meta Quest. V současnosti navíc tyto dvě společnosti ruku v ruce pracují na vytvoření limitované edice Meta Questu, který bude inspirován zařízeními od Xboxu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama