Čeština do Star Wars Jedi: Survivor ke stažení zdarma
i Zdroj: Respawn Entertainment
Češtiny do her Star Wars Jedi: Survivor Článek Čeština do Star Wars Jedi: Survivor ke stažení zdarma

Čeština do Star Wars Jedi: Survivor ke stažení zdarma

Jarmil Černý

Jarmil Černý

29. 4. 2023 20:02

Je k dispozici první verze češtiny do Star Wars Jedi: Survivor.

Reklama

Pokud jste fanouškem českých lokalizací a hry si nejvíce užijete s českými titulky, pak věnujte pozornost tomuto článku, protože pro vás máme odkaz ke stažení češtiny do Star Wars Jedi: Survivor zcela zdarma.

K dispozici je úplně první verze češtiny, která byla vytvořena za pomoci „pokročilého strojového překladu“. Na svědmí ji má Farflame za podpory Indiana. K rychlému vzniku první verze pomohli také překladatelé a možnost využít stejné nebo podobné texty z prvního dílu, které má právě tento tým překladatelů k dispozici.

Dle Indiana je zveřejnění plné verze českých titulků v plánu „co nejdříve.“ Tvůrci také zmiňují, že si uvědomují nedostatky strojového překladu a všem doporučují počkat si na další verze, které by už měly být ručně upravené.

„Naše spolupráce má dokázat, že to jde i bez hyenistických způsobů, o jaké se tady někteří pokouší. Věříme, že takhle má vypadat vydání češtiny v šedé zóně správně. A co víc, ještě tím podpoříme lidi, kteří se češtinami zabývají roky svých životů a jsou to tedy profesionálové. INDIAN nakonec z tohoto experimentu nebenefituje nijak zvlášť: zajistili jsme start češtiny, vydáme první verzi extrémně rychle a následně mají šanci lidi, kteří se v tom skutečně vyznají, češtinu v klidu dokončit. Jsme proto rádi, že Indian s Farflame může jít příkladem. Snad povede ke zlepšení atmosféry mezi komunitními překladateli, která se kvůli strojovým češtinám nebezpečně zhoršila,“ podotknul Filip Kraucher alias Fiola, producent herního pořadu Indian.

Kde zdarma stáhnout češtinu do Star Wars Jedi: Survivor?

České titulky, která za podpory Indiana vznikají jsou k dispozici ke stažení na stránkách Farflame.cz. Lákadlem také je, jak zmiňují autoři, oficiální terminologie ze světa Star Wars. Překlad totiž vzniká v kooperaci se znalci tohoto universa a oficiálními českými překladateli Star Wars, kteří pracují na filmech, seriálech či komiksech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama