Katerinasuki jako jediná Češka na ZOWIE DIVINA PUBG turnaji
Esport PUBG: Battlegrounds Článek Katerinasuki jako jediná Češka na ZOWIE DIVINA PUBG turnaji

Katerinasuki jako jediná Češka na ZOWIE DIVINA PUBG turnaji

Natálie Bednářová

Natálie Bednářová

11. 2. 2019 17:52

Esport je stále populárnější a po boku největších mužských lig vznikají také dámské turnaje.

Reklama

Esport je v moderní světě stále více skloňovaným slovem a s tím roste i jeho hráčská a zároveň divácká základna. Není tedy divu, že po boku největších esportových lig vznikají také dámské turnaje. K jedním z nich patří i série ZOWIE DIVINA, jejíž počátky se datují už k roku 2011 a hře Starcraft 2. A právě další z DIVINA turnajů začíná už dnes v Šanghaji, tentokrát však v populární hře Playerunknown's Battlegrounds a má dokonce českou zástupkyni.

Katerinasuki jako jediná Češka na ZOWIE DIVINA PUBG turnaji

Katerinasuki obdržela do turnaje přímou pozvánku a bude jedinou českou hráčkou bojující o prizepool v celkové výši asi 300 000 Kč. Jejími soupeřkami budou prvotřídní hráčky z celého světa. Do turnaje se přihlásilo přes 300 zájemkyň, přičemž přímou pozvánku následně obdrželo pouze 42 z nich. Zbytek, do celkového počtu 48, pak doplnily hráčky z čínské a thajské kvalifikace.

Pár dní poté, co se Kateřina vrátila z Dubaje, kde se účastnila PlayerUnknown's Battlegrounds Mobile Star Challenge Global Finals spolu s dalšími čtyřmi streamerky z Evropy, kde si zahrály mezi profesionály jako "full-send" tým streamerek ve finále první PUBG mobile lize, se musela aklimatizovat a cestovat do Číny na finále ZOWIE DIVINA PUBG.

První hry se odehrají už dnes, půjde však pouze o úvodní "duo show". Skutečné vyvrcholení celého turnaje můžeme očekávat mezi 14. a 16. prosincem. Začátek je všechny čtyři hrací dny naplánován na 18:00. Sledujte INSTAGRAM Káťi, kde pravidelně se svými fanoušky komunikuje. Stream bude probíhat na Twitch.tv.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama