Recenze Cyberpunk 2077 2.0 a Phantom Liberty: Trpělivost růže přináší
i Zdroj: CD Projekt Red
Recenze her Cyberpunk 2077 Recenze Recenze Cyberpunk 2077 2.0 a Phantom Liberty: Trpělivost růže přináší

Recenze Cyberpunk 2077 2.0 a Phantom Liberty: Trpělivost růže přináší | Kapitola 2

Peter Šupák

Peter Šupák

19. 10. 2023 13:15

Seznam kapitol

1. Update 2.0 2. Phantom Liberty

Od jednoho z nejhorších a nejkontroverznějších děl až po hru, kterou lze považovat za jednu z nejlepších RPG akcí. Jak vypadá Cyberpunk po třech letech od vydání? Podařilo se CD Projekt Red konečně doručit to, co slibovali?

Reklama

Znáte ten pocit, kdy konečně najdete ten správný díl do Lego stavebnice po dlouhých minutách hledání? Tak přesně tento pocit mě provázel při hraní Phantom Liberty. CDPR jsou renomovaní mistři, pokud jde o příběhové expanze a Phantom Liberty není výjimkou. Už samotný začátek vás zcela vtáhne do děje a naplní zvědavostí. Pocit imerze je silnou stránkou této hry a to i díky jejím postavám. V expanzi získáte mnoho nových známých i přátel. Konkrétně to bude spící agent FIA Solomon Reed, kterého ztvárňuje herec Idris Elba, jedna z nejlepších „hackerů“ v Night City Song So Mi, samotná prezidentka Nových Spojených Států Amerických, Rosalind Myers a mnoho dalších.

Nový doplněk do hry také přidává lokaci s názvem Dogtown. Její suverénní vůdce, Kurt Hansen, má novou čtvrť pod úplnou kontrolou. Dogtown je více-méně uzavřený před zbytkem mapy. Před vstupem musíte absolvovat sken vozidla, kterým ale projdete bez problémů - tedy pokud na kontrolní stanoviště nepřijdete v policejním autě, v tom případě budete mít přístup do města odepřený. Proč? To se dozvíte přímo ve hře. Osobně bych si přál, aby Dogtown byl o něco větší. Je sice pravda, že nová čtvrť má silnou stránku vertikality, ale když se na to podíváte z mapy, Dogtown je jen malý proužek v porovnání s ostatními částmi Night City. Vedlejší úkoly také táhnou za kratší konec, protože i když splní svůj úkol, rozmanitější zážitek vám nenabídnou.

Hardwarové nároky Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. Spustíte DLC na svém PC bez obtíží?
i Zdroj: CD Projekt RED

Hardwarové nároky Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. Spustíte DLC na svém PC bez obtíží?

Zjistěte, zda máte počítač, který zvládne nové rozšíření do Cyberpunku bez obtíží.

26. 9. 2023 14:45
1

Malou rozlohu však bohatě kompenzuje příběh hlavní linky, ve kterém skutečně záleží na rozhodnutích, která učiníte. CDPR opět povedlo nastavit dialogy tak, že volby v nich nejsou obyčejný výběr mezi dobrem a zlem, ale často se zamýšlíte nad otázkou morálky a samotných sympatií, které k postavám chováte.

Vizuální stránka hry byla vždy velmi silná. Nový doplněk tento fakt jen podtrhl. Velký podíl na tom mají grafická nastavení RT: Overdrive s novými technologiemi pro majitele karet RTX od Nvidie. Běžné louže do detailu odrážejí prostředí a zapnutím všech funkcí hra nabírá nové rozměry. To lze pozorovat hned na několika nových lokacích ve hře.

Vlevo - 2K Ultra / Vpravo - 2K Ultra s RT Overdrive a DLSS 3.5 Vlevo - 2K Ultra / Vpravo - 2K Ultra s RT Overdrive a DLSS 3.5
i Zdroj: Grunex.com v Cyberpunk 2077 Phantom Liberty od CD Projekt Red
i Zdroj: Grunex.com v Cyberpunk 2077 Phantom Liberty od CD Projekt Red
Vlevo - 2K Ultra / Vpravo - 2K Ultra s RT Overdrive a DLSS 3.5

Jak jsem zmínil v první kapitole, z technického hlediska není Phantom Liberty co vytknout. A to říkám jako člověk, který by podle systémových požadavků měl narazit na problémy s optimalizací. Kromě drobných nedostatků, které se vyskytují v každé hře, jsem neobjevil žádný výrazný přešlap.

Cyberpunk 2077
Windows 11 PC
Xbox Xbox One
PlayStation PlayStation 5
Xbox Xbox Series X | S
PlayStation PlayStation 4

Verdikt

To, jaký imerzivní a silný zážitek vám dokáže poskytnout Cyberpunk 2077 zvládá jen málo jaké open-world RPG. Aktualizace 2.0 a Phantom Liberty vnímám jako důležitý milník na cestě vývojářů doručit fanouškům další herní titul ze světa Cyberpunku v očekávaném pokračování. Jako vášnivý hráč každé velké RPG hry mi tento titul poskytl zážitky, na které jsem v jiných hrách nenarazil, a proto se loučím s úsměvem na tváři.

Co se nám líbí a nelíbí?

Dechberoucí vizuály
Přehlednější dovednostní systémy
Důraz na mimiku obličeje při dialozích
Phantom Liberty - Výborný příběh
Phantom Liberty - Skvělé postavy
Phantom Liberty - Slabší side questy
Phantom Liberty - Velmi malý Dogtown
První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama