STYKO věnuje výdělek ze samolepek na charitu, část zamíří do Twisten Foundation
i Zdroj: Twisten Foudnation
Esport CS 2 Článek STYKO věnuje výdělek ze samolepek na charitu, část zamíří do Twisten Foundation

STYKO věnuje výdělek ze samolepek na charitu, část zamíří do Twisten Foundation

Michael Douša

Michael Douša

21. 3. 2024 11:00

Martin "STYKO" Styk je na slovensko-české scéně prakticky veteránem. Má za sebou účast na pěti různých Major turnajích pod různými organizacemi. O to důležitější je, že je pro mnoho fanoušků i hráčů obrovským vzorem, jak na serveru, tak mimo něj.

Reklama

Jeho poslední aktivita toho není výjimkou. Rozhodl se 20 % svého výdělku ze samolepek věnovat na dobré účely. Vybral si dva konkrétní cíle, které ale spojuje jediný účel - mentální zdraví mladých profesionálních esportovců. STYKOva iniciativa přichází v reakci na dvě tragické zprávy, které zasáhly celý svět esportu v nedávné době.

Začátkem roku 2024 se roznesla zpráva o náhlé smrti třiadvacetiletého Davida “cyn1c” Polstera, amerického profesionálního hráče CS:GO a posléze i CS2, nejznáměji ze sestavy  Nouns, naposledy hrál v barvách BOSS. Vloni podobná zpráva zasáhla i naši domovinu, kdy jsme přišli o neuvěřitelně talentovaného devatenáctiletého Karla “Twisten” Ašenbrenera, který reprezentoval na světové scéně tým Vitality ve Valorantu. Jeho boj s depresemi nebyl žádným tajemstvím a sám Twisten se rozhodl o svých problémech hovořit veřejně, ale i jeho příběh bohužel skončil tragicky.

STYKO proto 10 % svého výdělku přenechá cyn1cově rodině, aby jim v tak náročných chvílích pomohl alespoň po finanční stránce. Druhých 10 % půjde na adresu nadace založené ve Twistenově jméně, již vede Ivana Ašenbrenerová, maminka zesnulého Twistena. Ta se snaží o zviditelnění tématu duševního zdraví na poli esportu i ve školách, snaží se pomoci zasaženým rodinám i hráčům s duševními problémy.

Pakliže se sami chcete zapojit, můžete STYKOvu snahu sdílet ve svém okolí, nebo sami přispět přímo nadačnímu fondu Twisten Foundation či zakoupit si Challengers Sticker Capsule v CS2. 

A nezapomeňte, pokud na sobě pozorujete známky deprese, úzkosti či pokud vás pronásledují myšlenky na sebevraždu, nejste na to sami. Můžete kdykoliv volat na Linku první psychické pomoci na bezplatné telefonní číslo 116 123. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama