The Sims 5 zdarma. Co dalšího víme?
i Zdroj: Electronic Arts
Gaming The Sims 5 Článek The Sims 5 zdarma. Co dalšího víme?

The Sims 5 zdarma. Co dalšího víme?

Dominika Hudcová

Dominika Hudcová

16. 9. 2023 10:00

Od vydání momentálně nejnovějšího dílu série her The Sims uběhlo 9 let. Přesto, že čtvrtý díl vyšel v roce 2014, na pětku si ještě počkáme. Oznámení sice přišlo v říjnu loňského roku, jenže vývoj je stále v počátcích a může trvat i několik let. Možná si ale budete moci pátý díl zahrát dříve než si myslíte.

Reklama

Po rocích nejistot a spekulací byl oznámen nový, pátý díl herní série se Simíky. Výjimečně však oznámení přišlo prakticky se samotným startem projektu a budeme tak muset zůstat ještě chvíli u čtvrtého dílu. Ale netřeba věšet hlavu, o projektu Rene, jak zní momentálně oficiální název pro The Sims 5, bylo odhaleno spoustu informací, které nedočkavé hráče jistě potěší a na stále neznámé datum vydání si o to raději počkají.

The Sims 4 za desítky tisíc. Kolik stojí všechna DLC dohromady?
i Zdroj: Electronic Arts

The Sims 4 za desítky tisíc. Kolik stojí všechna DLC dohromady?

The Sims 4 je známá videohra simulující lidský život. Postava, kterou si vytvoříte může žít v baráčku či ve vile svých snů,…

7. 9. 2023 15:25

Dosavadní název „projekt Rene“ je odvozen od slova renesance či znovuzrození (z anglického rebirth), což je symbolika v níž plánují vývojáři novou hru vést. Snaží se totiž jak zachovat charakterističnost celé série, tak přinést nové herní zážitky a vylepšení. Usilují například o posunutí myšlení a chování Simíků a dokonce plánují zapojit samotné hráče. Komunita se tak stane součástí tvorby a bude moci pomoct se směrem vývoje projektu. Očekávat tedy můžeme průzkumy, náhledy a dokonce možná i předběžný přístup.

The Sims 5 bude zdarma

Co jistě každého potěší je informace, že základní balíček The Sims 5 bude možné si stáhnout zdarma. Má to ale háček, hra by sice měla nabídnout bezplatné jádro funkcí, za rozšířené možnosti si ale pravděpodobně bude nutné připlatit. A to i přes to, že by mělo být stále možné pořídit si placený obsah v podobě DLC. Vývojáři se ale nechali slyšet, že některé funkce, jež byly do teď tradičně dostupné pouze jako DLC, najdeme v nejnovějším díle už v základní hře. Těšit se můžeme třeba na dynamické počasí. Zároveň je ale možné, že budou určité funkce scházet a díl nebude ihned tak bohatý, jelikož The Sims 5 nemají nahradit čtvrtý díl, na The Sims 4 se totiž bude stále pracovat a jeho podpora s příchodem novějšího dílu neskončí.

Platformy

Velikou novinkou je dostupnost na mobilních zařízeních. The Sims 5 by se tak mohlo stát prvním dílem ze své série podporovaným i na mobilech. Platformy, na kterých bude hra dostupná zatím oficiálně oznámené nebyly, ale při předvedení projektu byla hra ukázána jak na PC, tak právě i na mobilním zařízení. EA se o tom také zmínila na svých stránkách: „With Project Rene, you’ll be able to play on a PC, put it down, and pick up right where you left off on a mobile device.“

Maxis, dceřinná společnost Electronic Arts, také experimentuje s režimem pro více hráčů, kde budou moci například společně navrhovat bydlení. Neznamená to však že se z The Sims 5 stane MMO hra, zachovají i možnost hraní samostatně.

Stavění a výbava

Očekávat můžeme také posun ve stavění, nakupování nábytku a jeho přizpůsobování. Pravděpodobně půjde o vylepšený systém z The Sims 3 „Create a Style“, jež hráči umožňoval měnit vzory a barvy určitých předmětů. Mezi předvedenými ukázkami byla například postel, u níž bylo možné zvolit mezi jednolůžkem a dvojlůžkem a upravit tvar prvků, jako je čelo postele a její nohy. U pohovek se můžeme těšit například na možnost umístit dekorační polštáře.

Simíci

O vytváření samotných Simíků ještě mnoho dostupných informací není, ale údajně se zaměřují především na vlasy a účesy. Mimo to nejspíše dostaneme možnost vlastního barvení vlasů, které do dnes v herní sérii The Sims chybí. Mimo tvorbu přijde také mnoho novinek do samotného života postaviček. Společnost Maxis se snaží o vylepšení sociálních interakcí a chce hráčům přiblížit pocity a myšlenky Simíků jen podle toho jak se chovají.

The Sims 5 můžeme dle dostupných informací očekávat nejdříve v roce 2025. Do té doby se k nám ale jistě dostanou ještě další nové informace, kterými si čekání zkrátíme. Těšíte se na nový díl?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama