Vitality postupují do semifinále, Cloud 9 v play-off ostrouhali
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport CS 2 Článek Vitality postupují do semifinále, Cloud 9 v play-off ostrouhali

Vitality postupují do semifinále, Cloud 9 v play-off ostrouhali

Pavla Doušová

Pavla Doušová

28. 3. 2024 20:05

V prvním čtvrtfinálovém zápase v Kodani se utkali ruští Cloud9 s francouzskou organizací Vitality, která ještě před nedávnem dominovala žebříčku hltv.org. Vítězně odešli právě Francouzi, Cloud9 se tentokrát nepodařilo získat si ani jednu mapu.

Reklama

Cloud9 se s Vitality naposledy utkali na konci letošního února ve třetím kole evropských kvalifikací na PGL CS2 Major Copenhagen. Tam zvítězil ruský tým a Vitality od té doby trpělivě čekali na možnost odvety. Tu dostali právě ve čtvrtek ve čtvrtfinále a pomsta byla sladká.

Hrát se začalo na výběru Vitality, jejich procentuálně druhé nejlepší mapě, na které podle statistik Cloud9 významně zaostávají. Podle toho Vitality mapu i začali, vyhráli první tři kola. Poté se ale zřejmě rozehřáli Cloud9 a vyhráli konsekutivně šest kol. Nakonec první polovina mapy skončila absolutně nerozhodně a šlo se dál. Druhý poločas byl o mnoho rychlejší a rozhodnější, Cloud 9 se podařilo získat pouze dva body a zbytek měli ve svých rukách Vitality.

Úplným opakem napjaté první mapy byl Anubis, výběr Cloud9. Tam se Vitality rozjeli rychle a hbitě a ruským protihráčům dominovali, kde jen mohli. Za první půlku Vitality ztratili dva body, v druhém poločase žádný. Po rychlé, svižné a nekompromisní hře si Vitality obstarali místo v sobotním semifinále.

Nejlepším hráčem zápasu se stal nejnovější přírůstek Vitality, Shahar “flameZ” Shushan, který si za svižnou hru vybojoval 35 zabití na 19 zabití a jeho průměrné způsobené poškození za kolo bylo krásných 105,2. 

Pro Cloud9 toto bohužel znamená konec na prvním CS2 Majoru odehrávajícím se v Kodani, naopak Vitality mají šanci dál bojovat o titul šampionů. O další postup se poperou v sobotu od 17:00 proti vítězi utkání Spirit/FaZe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama