Začíná Major Elimination Stage, na frozena čekají Heroic
i Zdroj: Copyright: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Začíná Major Elimination Stage, na frozena čekají Heroic

Začíná Major Elimination Stage, na frozena čekají Heroic

Michael Douša

Michael Douša

21. 3. 2024 10:00

Major se překlenul přes svou první fázi, v mnoha případech proti očekáváním fanoušků. Elimination Stage se tak bude muset obejít bez legend jako je Lukas "gla1ve" Rossander, Janusz "Snax" Pogorzelski či slovenského Martina "STYKO" Styka.

Reklama

Ačkoliv štěstěna nebyla na jejich straně, jde se dál a není čas plakat nad rozlitým mlékem. Už ve 13:00 se opět podíváme na servery, kde se začne dvojzápasem MOUZ proti ECSTATIC a NAVI proti TheMongolz. Stejně jako na začátku Opening Stage jsou favorité (tedy ti, kteří se kvalifikovali do Elimination Stage přímo) postaveni proti vyzyvatelům, již museli projít už poměrně chaotickou Opening  Stage. 

Zatímco v prvních dvou případech to vypadá pro favority poměrně jasně, o něco níže nás čekají poměrně peprné zápasy. Už v 15:00 totiž FaZe nastoupí proti sebevědomým Heroic, paralelně na druhém streamu poběží americké derby Complexity proti paiN. Co ovšem zabolí zvláště na východě, je zápas Spirit proti Cloud9. 

donk na IEM Katowice 2024 || Copyright: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/PRESS-GALLERY-Intel-Extreme-Masters-Katowice-2024-CSGO-/i-xR4LRcC/A
donk na IEM Katowice 2024 || Copyright: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group

Jeden z těchhle týmů totiž bude muset hned na začátek inkasovat prohru a postavit se tak potenciálně náročnějšímu průchodu celou skupinou. Což u Spirit, kteří bez ztráty květinky dominovali na IEM Katowice, a u Cloud9, kteří zase prošli bez prohraného zápasu z Opening Stage, jednoduše bolí.

Během prvního dne nás čeká solidní dávka Counter-Striku - celkem 16 Bo1 zápasů, po nichž se čtyři týmy postaví čelem k eliminaci a další čtyři budou už jedinou Bo3 výhru od play-off. Tak co, těšíte se?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama