2:0 a je vymalováno! Karrigan dotáhl FaZe k Major trofeji
Esport CS:GO Článek 2:0 a je vymalováno! Karrigan dotáhl FaZe k Major trofeji

2:0 a je vymalováno! Karrigan dotáhl FaZe k Major trofeji

Michael Douša

Michael Douša

22. 5. 2022 22:35

Staří mazáci doplnění o mladé talenty si odnáší svou první Major trofej

Reklama
Staří mazáci doplnění o mladé talenty si odnáší svou první Major trofej. FaZe porazili NaVi!

FaZe nevypadali na tomto Majoru tak jistě jako třeba na ESL Pro League. Po cestě nejednou zaškobrtli a nic nebylo tak jisté, jak by se mohlo zdát. Sny o tom, že vyhrají Major bez jediné prohrané mapy (jak se to vloni povedlo NaVi), se rozplynuly. Ten moment, kdy Finn "karrigan" Andersen pozvedl major trofej z PGL Major Antwerp se ale zapisuje do historie. Po čtyř letech má karrigan na kontě odvetu. 

Karrigan tak trhnul rekord - je nejstarším hráčem, který kdy vyhrál Major turnaj. A tohle vítězství pro něj musí být opravdu speciální, už jen proto, že zvítězil se svým týmem proti ještě nedávno nejlepšímu týmu světa, který se může pyšnit nejlepším hráčem světa. Oleksandr "s1mple" Kostyljev ale vyšel tentokrát na ocet. 

2:0 a je vymalováno! Karrigan dotáhl FaZe k Major trofeji

Photo credits: Luc Bouchon, PGL

Na Infernu, výběru FaZe, ale měl tento tým nejednou namále. Ačkoliv si vystříleli vynikající náskok 8-0, NaVi se nevzdali a sami se dobrali k prvnímu map pointu za skore 15-13. Bylo to ovšem karriganovo mužstvo, které si v prvním přesčase uhrálo první mapu. 

Toto momentum si FaZe udrželi i na druhé mapě, tentokrát Nuku vybraném NaVi. Tam se ale z Havarda "rain" Nyygarda vyklubala vražedná mašina, která se nezastavila před ničím. Rain a Helvijs "broky" Saukants si na Nuku udrželi monopol násilí a i přes všechny snahy ukrajinsko-ruského týmu padl Nuke do rukou evropského mixu.

2:0 a je vymalováno! Karrigan dotáhl FaZe k Major trofeji

FaZe si tak svůj post nejlepšího týmu světa mohou nárokovat o to lépe, když u toho drží v ruce třetí trofej v řadě. A ještě k tomu z Majoru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama