Age of Mythology se stále nepropadl do hlubin zapomnění
Gaming Článek Age of Mythology se stále nepropadl do hlubin zapomnění

Age of Mythology se stále nepropadl do hlubin zapomnění

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

1. 7. 2019 13:55

Kdo si ještě vzpomíná na tuhle mýtickou strategii? Kdo ji stále hraje?

Reklama

Je to už sedmnáct let, co se do herního světa zrodila vynikající realtime strategie Age of Mythology od tvůrců z Ensemble Studios a Microsoft Games. Hra vznikla jako spin-off k sérii Age of Empires a zakládala si především na starověké řecké, egyptské a severské mytologii, později k ní vyšel datadisk, který přidal ještě Atlantidu. V roce 2014 se hra dočkala Extended edice s vylepšenou grafikou, k níž přibyl druhý datadisk, tentokrát směřující na čínskou mytologii.

Nyní si renesancí prochází právě Age of Empires, které se v listopadu dočkalo Definitive edition, a podobně tak budou vydány i další dva tituly ze série. K tomu se ještě přidalo oznámení, že se chystá i premiérový čtvrtý díl. V následujících letech by podobným způsobem mělo dojít i na Age of Mythology. Podle slov kreativního ředitele Adama Isgreena, chce znovu tuto značku spustit, jakmile budou všechny práce okolo Age of Empires ukončeny.

Chystáme se udělat patch pro Age of Mythology (Extended edition) opravdu brzy, protože víme o chybách, po jejichž odstranění by nás hráči milovali. Poté, co dokončíme Definitive edice pro všechny tři AoE a vydáme "čtverku", se znovu podíváme na to, co zmůžeme s Mythology. Já zbožňuji Mythology, nezapomněli jsme na něj a ještě vymyslíme, co s ním provedeme.

Age of Mythology je k dispozici na PC přes službu Steam.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama