Ani Twisten nedokázal zastavit vítěznou sérii Fnatic
Esport Valorant Článek Ani Twisten nedokázal zastavit vítěznou sérii Fnatic

Ani Twisten nedokázal zastavit vítěznou sérii Fnatic

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

9. 5. 2023 11:38

V 6. týdnu EMEA League se Team Vitality propadli na 7. místo.

Reklama

V šestém týdnu VCT EMEA League týmy opět bojovaly o postup do play-off, z kterého se první čtyři týmy můžou kvalifikovat do Masters v Tokiu.

Z deseti týmů může postoupit ale jen prvních šest a se dvěma zbývajícími týdny v základní fázi si už týmy opravdu nemůžou dovolit dělat chyby. To se projevilo i v tabulce umístění tohoto týdne, kdy se některé týmy oproti minulému týdnu dostali mnohem blíže k postupu, avšak na úkor těch, kteří jsou teď nebezpečně blízko eliminaci.

Na koho je ale vždy spoleh, jsou Fnatic, kteří jsou stále na prvním místě bez jediné prohry. Tentokrát se proti nim postavili Team Vitality, kterým se poslední týdny moc nedařilo; první mapa Haven pro ně ale vypadala nadějně. Přestože si v první polovině zvládl Derke vystřelit ace hned dvakrát, skončili Team Vitality ve vedení. V druhé polovině už byla kola ale mnohem těsnější, a hra nakonec došla až do prodloužení. Tam už to Fnatic nenechali náhodě a hned v prvním prodloužení si odnesli výhru 14:12. Druhou mapou byl Bind, který se po dlouhé době vrátil do hry. Vybrali si ho Team Vitality, kterým na něm obrana sice docela šla; na útoku jim to však šlo hůř, zvládli vyhrát pouze dvě kola, a tak i zde výhra 13:8 připadla Fnatic. Pro Team Vitality prohra tentokrát znamenala propad v tabulce z šestého místa na sedmé, tedy první nepostupové místo. Nic ještě není ztraceno – v dalších dvou hrách se ale rozhodně budou muset předvést.

Zde se můžete podívat na obě ace kola Derkeho:

Druhé místo si také udrželi Natus Vincere, kteří s dvěma těsnými výhrami 13:11 porazili Team Liquid. Team Liquid byli tentokrát oslabeni z důvodu nemoci Sayfa, který se tak zápasu nezúčastnil a zaskočil za něj náhradník Harmii. Hra byla zajímavá také proto, že se proti sobě postavili v pozici koučů bratři d00mbr0s za Natus Vincere a eMIL za Team Liquid. Team Liquid si pohoršili pouze o jedno místo, a jsou tak v současné chvíli na místě čtvrtém.

Třetí místo obsadili FUT Esports, kteří v rychlé sérii 2:0 porazili Karmine Corp. Karmine Corp se minulý týden dařilo, na FUT ale nestačili a z osmého místa se dostávají na deváté, předposlední místo.

Na pátém místě pak máme Giants Gaming, kteří v těsné sérii prohráli proti Team Heretics, kteří si díky výhře z posledního místa přilepšili na místo osmé. Team Heretics tentokrát předvedli opravdu dobrý výkon, Pearl začali s vedením 9:3, a i přes menší comeback Giants Gaming si odnesli výhru 13:9. Na Lotusu byla hra mnohem vyrovnanější a rozhodlo až třetí prodloužení, které nakonec opět vyhráli Team Heretics.

Jediná série, ve které se tento týden odehrála na třech mapách, patřila BBL Esports a KOI. Mapy však byly poměrně jednostranné; na Pearlu KOI vyhráli 13:4, na Ascentu jim to však BBL Esports oplatili výhrou 13:4. Zde opět rozhodl Bind, na kterém nakonec ukázali dominanci BBL Esports, a vyhráli tak 13:5. Právě díky menšímu rozdílu ve vyhraných a prohraných kolech BBL Esports v tabulce předběhli Team Vitality, a jsou tedy na šestém místě. Pro KOI bohužel prohra znamenala pád z předposledního místa na poslední.

Sleduj počínání českých střelců živě

Vysílání mezinárodních a evropských Valorant lig a turnajů můžeš každý týden sledovat na Grunex twitch kanále. Pokud si nechceš nechat ujít žádnou novinku z Valorantu a evropských soutěžích, tak sleduj náš Valorant esportový přehled.

Ani Twisten nedokázal zastavit vítěznou sérii Fnatic

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama