Apex Legends by se mohlo rozšířit i do Číny
Zajímavosti Článek Apex Legends by se mohlo rozšířit i do Číny

Apex Legends by se mohlo rozšířit i do Číny

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 2. 2019 19:51

Tencent jedná s EA o distribuci v Číně.

Reklama

Čína je obrovský trh, který láká mnohá herní studia, příkladem může být i Rainbow Six: Siege, které kvůli tamnímu trhu dokonce upravilo hru tak, aby odpovídala zdejším zákonům. Jenže nastává problém. Abyste mohli svou hru distribuovat v Číně, musíte se dohodnout s nějakou zdejší společností. A zde přichází na řadu Tencent. Tencent je obrovská (nejen) herní společnost, svou velikostí překonávající EA, Ubisoft, Activision a Take-Two dohromady, která má pod sebou mnoho a mnoho herních studií. Díky svému sídlu v Šen-čenu je Tencent schopen vydávat hry i v Číně a daří se mu to. Za velké peníze nakoupil známá studia jako Riot Games, Bluehole, Epic Games a z jejich her se rozhodl získat, co jen jde. Kromě samotné distribuce v Číně vytvořil další úspěšné adaptace. V Číně se Lolko hraje na speciálním klientovi Garena, z PUBG Tencent vyrobil další dvě mobilní verze-PUBG Mobile a PUBG Lite a i Fortnite nechal vydat na mobilní zařízení. Je tak vidět, že to Tecent umí a může být silným partnerem.

Apex Legends by se mohlo rozšířit i do Číny

A právě v předchozích dnech se prý Tencent dal do jednání s EA o distribuci Apex Legends v Číně. Samozřejmě se nejedná o jednoduchý proces. Samotnou hru musí schválit Čínská rada pro publikaci a novinářství. Ta zohledňuje nejen to, jestli hra splňuje zákony, ale i jestli je morálně přijatelná. Pokud se vše podaří, může být z Apexu ještě větší hit, ale mohly by se k němu přidat další omezení. Tencent musel k několika svým mobilním hrám přidat funkci rozpoznání obličeje a ověření občanky a to kvůli dětem, kterým se může omezit čas strávení hraním, nebo dokonce samotné hraní úplně zakázat. Tyto omezení se ale týkají pouze Číny, u nás naštěstí takovéto zásadní omezení neplatí.

Spojení EA s Tencentem fungovalo už v minulosti s hrou Plants vs. Zombies, která se stala v Číně obrovským hitem, jako vlastně téměř vše, co se z Evropy a Ameriky dostalo do Číny. Asijský obr se tak zdá jako nenasytný Otesánek, který přijme vše, co mu dáte. Doufáme tedy, že se tak stane i s Apexem a bude moct konkurovat i takovému jménu, jako je Fortnite.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama