Apple aktualizoval MacBook Air a iPad Pro
Technologie Článek Apple aktualizoval MacBook Air a iPad Pro

Apple aktualizoval MacBook Air a iPad Pro

David Jiránek

David Jiránek

19. 3. 2020 20:30

Nové procesory a podpora touchpadu pro iPad Pro.

Reklama

Apple po delší době opět aktualizoval specifikace Macbooků. Tentokrát se dostalo na základní řadu Macbook Air. Ty budou dostupné s novými procesory od Intelu a vyšší pamětí. Vylepšením si prošel také iPad Pro. Ten se dočká druhého plnohodnotného foťáku a LiDAR skeneru. Apple k němu navíc začne prodávat stylovou klávesnici.

MacBook Air

Základní notebook od Applu bude nově disponovat 10. generací Intel procesorů. Nejlevnější model nabídne dvoujádrový Intel core i3 na frekvenci 1,1 Ghz, 8 GB RAM a 256 GB úložného prostoru ve formě SSD. Právě základní SSD se zvětšilo na dvojnásobek oproti minulé generaci. Tento model vás přijde na 29 990 Kč.

Apple aktualizoval MacBook Air a iPad Pro

Nejlepší specifikace nabídne čtyřjádrový Intel Core i7 na frekvenci 1,2 GHz, 16 GB RAM a 2 TB SSD. Takový model se ale dost prodraží. Připravit si musíte 67 490 Kč.

U všech nových modelů byla vylepšena klávesnice po vzoru 16palcového Macbooku Pro a grafická karta na model Intel Iris Plus. Další výbava ve formě IPS displeje s rozlišením 2560x1600 pixelů a Apple T2 čipu zůstává.

iPad Pro

Vrcholový model tabletů od Applu se taky dočkal vylepšení. Ty nalezneme hlavně na zadní straně. Krom nového 12Mpx snímače převzatého z iPhonu se na zádech setkáme i s 10Mpx ultraširokoúhlým objektivem. Dvojici pak doplňuje LiDAR skener, který dopomůže ke vnímání hloubky a skenování 3D objektů.

Uvnitř iPadu Pro se nově skrývá čip A12Z Bionic, který přináší zvýšení výkonu oproti předchůdci při podobné spotřebě.

Vítanou novinkou je podpora trackpadu, která je vestavěná do iPadOS 13.4. Apple navíc přišel s novou zajímavou klávesnicí. Ta nejen, že obsahuje zmíněný trackpad, ale iPad i dokáže zvednout do výšky a lepšího úhlu.

Letošní iPad Pro s úhlopříčkou 11 palců startuje na 22 990 Kč. Za 12,9palcovou variantu zaplatíte minimálně 28 990 Kč. Pouzdro s klávesnicí a touchpadem u Applu koupíte za 8 890 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama